Festivalul florilor: Umbre colorate, demonstraţii florale şi „Aleea fericirii” pot fi admirate în centrul Timişoarei | GALERIE FOTO

Un acoperiş din umbrele colorate, demonstraţii florale şi „Aleea fericirii” pot fi admirate, în acest sfârşit de săptămână, în centrul Timişoarei, în cadrul festivalului Timfloralis, primăria alocând peste 100.000 de euro pentru organizarea evenimentului ajuns la a cincea ediţie.

805 afișări
Imaginea articolului Festivalul florilor: Umbre colorate, demonstraţii florale şi „Aleea fericirii” pot fi admirate în centrul Timişoarei | GALERIE FOTO

Festivalul florilor: Umbre colorate, demonstraţii florale şi „Aleea fericirii” pot fi admirate în centrul Timişoarei

Centrul Timişoarei este mai colorat ca niciodată, în acest sfârşit de săptămână. Primăria Timişoara organizează, până duminică, cea de-a cincea ediţie a festivalului florilor Timfloralis. De altfel, Timişoara este supranumit şi “oraşul florilor”.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, în acest an, în premieră, festivalul se desfăşoară în trei pieţe din centrul oraşului: Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii şi Piaţa Unirii. În total, municipalitatea a alocat peste 100.000 de euro pentru organizarea evenimentului Timfloralis, fiind aşteptaţi să admire proiectele florale din centrul oraşului mii de turişti.

Printre atracţiile festivalului se numără acoperişul din umbrele colorate, care a fost montat pe str. Alba Iulia. De asemenea, fântâna cu peşti din Piaţa Victoriei a fost “împodobită” cu 22.000 de flori naturale, în urma unei investiţii de 17.000 de euro. Printre cele mai impresionate proiecte florale se numără un carusel amplasat pe platoul din faţa Operei, executat de un designer olandez, pentru care s-au folosit 27.000 de fire de flori. Municipalitatea a alocat doar pentru realizarea acestui carusel 38.000 de euro.

Totodată, în Piaţa Libertăţii, trecătorii se pot plimba pe o “alee a fericirii”, realizată din mai multe arcade decorate cu 10.000 de flori viu colorate, iar în Piaţa Unirii poate fi admirat proiectul floral “În căutarea fericirii”.

“Toate proiectele sunt impresionante şi executate după cele mai noi şi în tendinţă curente floristice. Echipele care au lucrat la aceste proiecte cuprind aproximativ 150 de persoane. Pregătirile şi montajul au început de luni, dar la proiecte se lucrează din luna decembrie. În această perioadă este o cerere foarte mare pe bursa de flori, florile noastre au fost comandate încă din luna februarie.

În jur de 100.000 de euro este bugetul pentru Timfloralis”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

De asemenea, în Piaţa Operei a fost instalat şi un foto corner, precum şi o construcţie florală care anunţă venirea primăverii prin reproducerea abstractă a unui cuib. Programul din acest an al festivalului Timfloralis va cuprinde şi numeroase demonstraţii florale pe scena amplasată în Piaţa Victoriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici