Fetiţă de 2 ani în stare gravă la spital. Femeia care o îngrijea a bătut-o!

O fetiţă în vârstă de doi ani din comuna nemţeană Gherăieşti este internată în stare gravă la Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Iaşi, după ce a fost lovită cu capul de masă de către soacra unchiului său, la care copilul fusese lăsată în grijă de către părinţi, plecaţi la muncă în străinătate.

40 afișări
Imaginea articolului Fetiţă de 2 ani în stare gravă la spital. Femeia care o îngrijea a bătut-o!

Fetiţă de 2 ani în stare gravă la spital. Femeia care o îngrijea a bătut-o! (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei, copilul, din comuna Gherăieşti, fusese lăsat în grija unchiului, de către mamă, care este plecată la muncă în străinătate. Bărbatul, la rândul său, a lăsat-o pe fetiţă în grija soacrei sale, iar duminică după-amiază femeia a lovit-o pe copilă cu capul de masă, pentru că aceasta nu voia să mănânce.

În urma loviturilor primite, fetiţa a fost internată în stare gravă la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iaşi.

Primele cercetări ale poliţistilor arată că fetiţa fusese lăsată de către mama ei, care a plecat la muncă în Italia, în grija unchiului Ciprian H. (27 ani), din localitatea Boteşti. La rândul său, unchiul a lăsat fata în grija soacrei sale, Felomena Blăjuţ, care duminică dimineaţă a pus-o pe fetiţă la masă, însă acesteia nu i-a plăcut mâncarea şi a refuzat să mănânce.

Conform poliţiştilor, fetiţa a fost certată şi a început să plângă, moment în care femeia s-a enervat şi a lovit-o cu capul de masă. Agresiunea a fost extrem de puternică, fetiţa fiind diagnosticată de către medicii ieşeni cu "contuzie cerebrală, hematom subdural emisfera stângă intracranian, sindrom Silverman".

După agresiune, fetiţa a fost dusă iniţial la Spitalul Municipal Roman, unde cadrele medicale i-au stabilit diagnosticul de "politraumatism şi comă de gradul I şi II", dar ţinând cont de leziunile extrem de grave s-a dispus transferul acesteia la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iaşi, medicii din Roman sesizând şi Poliţia.

Poliţia Municipală Roman, care face cercetări în acest caz, a pus-o sub acuzare pe Felomena Blăjuţ, aceasta fiind învinuită de vătămare corporală.

La audieri, femeia a susţinut că doar ar fi plesnit-o pe fetiţă şi că aceasta s-a lovit de colţul mesei. Din analiza leziunilor pe care le are minora reiese însă că fetiţa a fost lovită de masă, şi nu doar împinsă.

Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ, Dan Marian Lospa, a aflat de la jurnalişti despre acest caz şi a anunţat că situaţia va fi cercetată de specialiştii instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici