Fiicele lui Cotabiţă spun că nu s-a pus niciun moment problema deconectării acestuia de la aparate

Fiicele lui Gabriel Cotabiţă spun, într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook, că starea tatălui lor este bună şi că nu s-a pus în niciun moment problema ca acesta să fie deconectat de la aparate pentru că nu este cazul.

6417 afișări
Imaginea articolului Fiicele lui Cotabiţă spun că nu s-a pus niciun moment problema deconectării acestuia de la aparate

Fiicele lui Cotabiţă spun că nu s-a pus niciun moment problema deconectării acestuia de la aparate

"Având în vedere ştirile fără verificări şi fără cercetare prealabilă care au apărut, vă informăm că nu s-a pus în niciun moment problema de deconectare, pentru că nu este cazul. Este ilegal în România să deconectezi un pacient de la aparate. Starea tatei este în continuare bună. Suntem alături de el permanent, atât noi, cât şi echipa Spitalului Floreasca. Rugăm insistent presa ca pe viitor, dacă nu pot respecta dorinţa de discreţie exprimată deja în mai multe rânduri, înainte de a publica orice alt fel de material, să verifice informaţiile medicale cu purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca", se arată în mesajul postat pe Facebook de către Aela Cotabiţă.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde este internat în continuare.

Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.

Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre "leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment", spuneau surse medicale.

În 19 mai, Gabriel Cotabiţă a fost supus traheostomiei, intervenţie care îi va proteja şi coardele vocale, declarau, pentru MEDIAFAX, surse medicale, care precizau că solistul este în continuare ventilat mecanic, în stare gravă, dar stabilă.

Miercuri, întrebat, la Spitalul Floreasca din Capitală, ce poate spune despre starea lui Gabriel Cotabiţă, ministrul Sănătăţii afirma că acesta este îngrijit de cei mai buni medici.

"Gabriel Cotabiţă, pot să vă spun că este îngrijit de cei mai buni medici şi de cele mai bune asistente. Personalul este extraordinar", spunea Bănicioiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici