Firea: Pragul de îndatorare de 21 de milioane de euro, impus autorităţilor locale, trebuie modificat

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat, luni, că o problemă comună cu care se confruntă majoritatea municipiilor din România o constituie pragul de îndatorare impus de Ministerul de Finanţe, care se ridică la 21 de milioane de euro pe an.

141 afișări
Imaginea articolului Firea: Pragul de îndatorare de 21 de milioane de euro, impus autorităţilor locale, trebuie modificat

Firea: Pragul de îndatorare de 21 de milioane de euro, impus autorităţilor locale, trebuie modificat

Edilul a subliniat, în cadrul şedinţei Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor (AMR) din Romania, că, atunci când se distribuie finanţări la nivel local, ar trebui să se ţină cont de importanţa proiectului pentru care sunt alocaţi, nu doar de numărul populaţiei.

„Aş puncta un aspect care este comun municipiilor şi cu care ne-am confruntat şi noi la Bucureşti:. Este vorba despre pragul de îndatorare de 21 de milioane de euro pe an. Cred că ar trebui să stabilim criterii care să ne sprijine pe toţi să promovăm proiecte, iar cele mai importante criterii pentru a obţine aceste finanţări ar trebui să se refere la numărul populaţiei, dar şi la proiect, la importanţa acestuia pentru comunitate. De exemplu, s-ar putea ca, într-un municipiu, să existe un proiect foarte bun, aşteptat de cetăţeni, care să genereze dezvoltarea zonei, dar care să fie lăsat la urmă, pentru că nu se încadrează în aceste rigori impuse de Ministerul de Finanţe. Dacă mergem în continuare pe acest criteriu, pe acest pat al lui Procust, nu cred că avantajează comunităţile pe care le reprezentăm”, a spus Gabriela Firea.

Prezent la eveniment, primarul Sectorului 3 şi preşedintele AMR, Robert Negoiţă, a declarat că, în prezent, se lucrează la elaborarea unui Cod administrativ care să constituie un instrument legislativ pentru administraţiile publice locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici