Firme care vindeau electronice pe două site-uri, suspectate de evaziune de peste 6,2 milioane de lei

Procurorii fac, miercuri, percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme care ar fi vândut pe două site-uri produse electronice, pentru care nu au plătit TVA, prejudiciul fiind estimat la 6,2 milioane de lei, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti.

2541 afișări
Imaginea articolului Firme care vindeau electronice pe două site-uri, suspectate de evaziune de peste 6,2 milioane de lei

Firme care vindeau electronice pe două site-uri, suspectate de evaziune de peste 6,2 milioane de lei (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

În acest caz, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a sesizat, în 12 martie, Parchetul Tribunalului Bucureşti, arătând că mai multe persoane şi firme au creat un circuit evazionist în cadrul unor tranzacţii intracomunitare de produse electronice, care au fost vândute prin intermediul a două site-uri.

Miercuri, procurorii şi poliţiştii au făcut 22 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la domiciliile unor persoane şi la sediile unor firme. Şase persoane, pentru care anchetatorii au mandate de aducere, urmează să fie duse la audieri.

Potrivit anchetatorilor, persoanele vizate au înfiinţat mai multe societăţi cu comportament de tip "fantomă", pe care le-au folosit pentru a face achiziţii intracomunitare de bunuri şi servicii, cu scopul de a se sustrage de la plata TVA rezultate din vânzarea în România a unor produse electronice, prin intermediul a două site-uri.

"Din datele şi probele administrate rezultă indicii rezonabile de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, mecanism prin s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 6.200.000 lei - reprezentând TVA", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

La percheziţii participă şi poliţişti bucureşteni de la Grupul de Lucru pentru Combaterea şi Documentarea Infracţiunilor de Evaziune Fiscală şi Spălarea Banilor. Acţiunea este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici