Fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj, ridicat într-un dosar vizând infracţiuni informatice

O grupare infracţională specializată în infracţiuni informatice a fost destructurată, miercuri dimineaţă, în urma a 11 percheziţii făcute de procurorii DIICOT la Craiova, iar potrivit unor surse judiciare printre suspecţi s-ar afla şi Romeo Berceanu, fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj.

172 afișări
Imaginea articolului Fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj, ridicat într-un dosar vizând infracţiuni informatice

Fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj, ridicat într-un dosar vizând infracţiuni informatice (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Romeo Berceanu, fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj, audiat la DIICOT într-un dosar vizând fraude informatice, este angajat din 2007 al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), reprezentanţii instituţiei afirmând că au aflat din presă că bărbatul a fost ridicat în urma unor percheziţii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, căpitan Florin Cocoşilă, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că reprezentanţii Inspectoratului nu au luat încă în discuţie cazul lui Romeo Marian Berceanu şi că au aflat din presă despre posibila implicare a acestuia într-o grupare infracţională specializată în fraude informatice.

"Romeo Berceanu este angajat la Deptaşamentul de Pompieri Calafat din 2007. Comanda noastră nu a luat încă în discuţie acest caz pentru că aşteptăm să se pronunţe organele abilitate. Noi am aflat de la comandantul din Calafat despre acest caz şi de la televizor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Într-un comunicat transmis miercuri, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism arată că procurorii de la Serviciul Teritorial Craiova au destructurat un grup infracţional organizat constituit din 13 persoane şi specializat în infracţiuni cu cărţi de credit.

Conform sursei citate, membrii grupării procurau dispozitive de copiere frauduloasă a datelor de pe cardurile bancare, dispozitivele urmând să fie utilizate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Aparatura de skimming urma să fie expediată într-un colet, prin disimularea acesteia în dispozitive receiver tip DIGI TV.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au făcut 11 percheziţii domiciliare, în Craiova şi în alte localităţi din judetul Dolj, fiind ridicate dispozitive de skimming.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Craiova au fost duse pentru audieri nouă persoane.

Potrivit unor surse judiciare, între cele nouă persoane s-ar afla şi Romeo Berceanu, fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, şeful Poliţiei de Frontieră Dolj a confirmat că fiul său, Romeo Berceanu, se află printre cele nouă persoane ridicate în urma unor descinderi care au avut loc la Craiova şi au vizat o reţea specializată în infracţiuni cu cărţi de credit.

"Aştept şi eu audierile pentru că nu ştiu cât este de implicat fiul meu. Eu sunt în Calafat şi mi s-a spus că la 6.30-7.00 au avut loc descinderile la Craiova. Dacă ştiam că se ocupă cu treaba asta vă daţi seama că nu îl lăsam", a spus Ionişor Berceanu, spunând că este o "situaţie grea" pentru el şi că nu poate să vorbească mai mult.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici