Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, oferă asigurări: La momentul de faţă există stocuri suficiente de vaccin ROR în toată ţara

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, luni, după o întâlnire cu reprezentanţii companiilor farmaceutice, la care a participat şi premierul Sorin Grindeanu, că există stocuri suficiente de vaccin ROR în toată ţara.

183 afișări
Imaginea articolului Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, oferă asigurări: La momentul de faţă există stocuri suficiente de vaccin ROR în toată ţara

Bodog: La momentul de faţă există stocuri suficiente de vaccin ROR în toată ţara

”La momentul de faţă există stocuri suficiente de vaccin pentru ROR în toată ţara şi urmează să mai primim încă o cantitate de vaccin la sfârşitul lunii viitoare, iar pentru hexavalent s-au devansat toate livrările (...) cu minim o lună în aşa fel încât să fie acoperit şi necesarul de hexavalent”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

El a mai spus că a fost luată decizia ca toate procedurile pe achiziţie de vaccin să se facă pe acordul cadru de minim doi ani şi maximum patru ani.

”Pentru toate vaccinurile vor porni acordurile cadru din timp în aşa fel încât să nu mai ajungem în situaţia ca, la începutul anului următor, datorită faptului că nu a pornit procedura, să nu avem vaccin. Termenele de livrare vor fi dimensionate în aşa fel încât firmele să aibă predictibilitate în ceea ce priveşte livrarea de vaccin şi necesarul va fi furnizat în funcţie de necesarul real din ţară va fi furnizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

El a mai spus că Executivul va ţine cont de propunerile reprezentanţilor companiilor farmaceutice referitoare la proiectul legii vaccinării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici