Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a depus plângere contra lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă şi înşelăciune

Florin Anghel a depus, vineri, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj.

520 afișări
Imaginea articolului Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a depus plângere contra lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă şi înşelăciune

Mircea Băsescu (Imagine: Cristi Cimpoes/ Mediafax Foto)

Avocatul Pavel Abraham, care îi reprezintă pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, şi pe ginerele acestuia, Marius Constantin, în dosarul în care sunt cercetaţi pentru presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu, a adus, vineri, la DNA Constanţa, două înregistrări audio-video ce urmează să fie evaluate de către procurorii anticorupţie şi, "în raport de concluziile lor să se ia măsuri în consecinţă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este vorba despre două înregistrări, audio şi video în care apar aspecte legate de această cauză şi care, în viziunea noastră, contracarează ceea ce s-a spus în parte până acum. Apar persoanele la care s-a făcut referire. (...) În discuţie este implicat şi domnia sa (Mircea Băsescu - n.r.) dar ce spune nu putem preciza. Eu zic să lăsăm anchetatorii să evalueze probele şi după aceea sunt convins că veţi vedea şi consecinţe practice, pe care dânşii le vor lua potrivit legii”, a spus Pavel Abraham la ieşirea din sediul DNA.

"Sunt implicate persoanele care deja au devenit publice. Actorii principali sunt cei reprezentaţi de familia domnului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi a domnului Mircea Băsescu, cu cei cu care, într-o formă sau alta, domnia sa a colaborat", a mai precizat avocatul familiei Anghel.

Intervievat de jurnalişti, avocatul Pavel Abraham a spus că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind "foarte compromiţătoare".

"Din datele pe care le am, dar nu sunt expert ca să ştiu în mod cert, sunt făcute în 20 şi 26 februarie 2012, sau 2013. Cu siguranţă nu sunt din acest an. Dar nu sunt expert, v-am spus. Anchetatorii urmează să verifice dacă sunt autentice. (...) S-ar părea, din ce a promis Florin Anghel, că ar mai exista asemenea înregistrări. Eu nu pot să mă pronunţ. Ce mi-a prezentat şi a fost de acord să le difuzez, le-am difuzat. Parchetului, bineînţeles. (...) Sunt probe foarte compromiţătoare, asta-i părerea mea", a declarat Pavel Abraham.

Avocatul a mai spus că în aceste înregistrări ar apărea şi numele preşedintelui Traian Băsescu.

"Domnia sa (preşedintele Traian Băsescu - n.r.) nu a fost prezent niciodată la asemenea discuţii, dar numele poate că a fost pomenit într-un context în această cauză. (...) În contextul general al înregistrărilor este vehiculat şi numele domniei sale, în calitatea de preşedinte al României".

Avocatul a adăugat că numai Florin Anghel a făcut plângere împotriva lui Mircea Băsescu, dar cumnatul său, Marius Constantin, nu, însă este de părere că înregistrările ar putea să contracareze acuzele ce i se aduc acestuia.

"În cazul domnului Marius Constantin avem intenţia să depunem o cerere pentru înlocuirea măsurii (de arest preventiv - n.r.) cu una mai puţin constrângătoare, mai uşoară, respectiv a arestului la domiciliu sau controlului judiciar", a spus Abraham.

El a precizat că infracţiunile reclamate de Florin Anghel în plângerea depusă împotriva lui Mircea Băsescu fac referire la trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

"Acestea este punctul nostru de vedere, al apărării. Cei care vor decide vor fi în final magistraţii, iar până atunci, dacă îşi vor însuşi punctul nostru de vedere, şi vor achiesa la el procurorii anticorupţie, deoarece faptele sunt de competenţa domniilor lor în mod cert. (...) Cred că sunt oameni competenţi (procurorii anticorupţie - n.r.), au făcut dovada acestui lucru. Sigur vor evalua corect probele şi nu mă îndoiesc că se vor face propuneri. Dacă apărarea va avea credibilitate atunci vor fi soluţii care vor crea probleme foarte mari, cu rezonanţă puternică”, a mai spus avocatul Pavel Abraham.

Pavel Abraham, care îl reprezintă pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, în dosarul în care acesta este cercetat pentru presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu, a adus, vineri, la DNA Constanţa, o serie de înregistrări audio-video despre care el spune că "vor schimba datele anchetei".

Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi, respectiv, Marius Constantin, cercetaţi într-un dosar de şantaj pentru că i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea unor informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, au anunţat, de mai multe ori în ultima perioadă, că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înrregistrări audio şi video în legătură cu acest caz.

Vineri la prânz, avocatul Pavel Abraham s-a prezentat la DNA Constanţa pentru a depune la dosar aceste înregistrări.

Înaintea intrării în sediul DNA Constanţa, el a declarat că a primit acceptul familiei de a face publice aceste înregistrări, precizând că acum le va preda doar procurorilor anticorupţie şi că, deocamdată, nu vor fi date presei.

Joi, procurorii DNA Constanţa au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni de şantaj, bărbatul fiind cercetat în dosarul presupusei şantajări a lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici