Florin Iordache: Cei care protestează ar trebui să vadă că încercăm să facem nişte legi mai bune

Preşedintele Comisiei privind justiţia, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat, luni, că legile justiţiei sunt modificate ţinând cont de amendamentele depuse de CSM şi asociaţiile profesionale, iar protestatarii ar trebui să vadă că este o încercare de a face legi mai bune în domeniul justiţiei.

302 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache: Cei care protestează ar trebui să vadă că încercăm să facem nişte legi mai bune

Florin Iordache: Cei care protestează ar trebui să vadă că încercăm să facem nişte legi mai bune

“Factorul politic nu intervine decât prin a prelua toate amendamentele venite de la asociaţiile profesionale, cred că e cel mai bun mod de consultare. Toţi cei care protestează ar trebui să vadă că încercăm cu sprijinul asociaţiilor profesionale, cât şi al CSM să facem nişte legi mai bune (…) Trebuie să ţinem cont de opţiunea judecătorilor şi procurorilor. Apoi, o chestiune foarte importantă — discutăm de răspunderea magistraţilor. Dacă nu facem aceste lucruri printr-o dezbatere transparentă, ţinând cont de toate observaţiile pertinente (...) şi nu în Parlament, atunci unde?", a spus deputatul PSD.

Florin Iordache a afirmat că "nu poate să existe o dezbatere mai largă şi mai concretă decât se desfăşoară astăzi în Parlament" privind legile justiţiei.

"Ministerul Public a avut ocazia şi a depus observaţii. Aici nu discutăm de un dialog al surzilor sau al celor care aud mai bine. Un dialog normal în Parlament înseamnă că ascultăm toate punctele de vedere. Toate aceste modificări sunt venite fie din partea CSM, fie a asociaţiilor profesionale. La foarte multe dintre ele avem chiar o decizie unanimă. (...) Un dialog normal este acela când în Parlament ascultăm toate punctele de vedere, asta facem noi acum", a declarat preşedintele Comisiei special, deputatul PSD Florin Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat recent că este îngrijorat cu privire la Legile Justiţiei, afirmând că există un "dialog al surzilor" între cei care promovează schimbările legislaţiei specifice şi sistemul care ar trebui să pună pe urmă în practică această legislaţie.

Circa 10.000 de bucureşteni au protestat, duminică seara, împotriva intenţei coaliţiei de guvernământ de a modifica legile justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici