Flutur: Copiii ar trebui să savureze sărbătorile de iarnă. Vacanţa ar trebui prelungită cu 10 zile

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus, duminică, la Gala olimpicilor suceveni, ca vacanţa de iarnă să fie prelungită cu zece zile sau cel puţin o săptămână, astfel încât elevii să savureze sărbătorile de iarnă, arătând că şcoala începe imediat după Anul Nou.

90 afișări
Imaginea articolului Flutur: Copiii ar trebui să savureze sărbătorile de iarnă. Vacanţa ar trebui prelungită cu 10 zile

Flutur: Copiii ar trebui să savureze sărbătorile de iarnă. Vacanţa ar trebui prelungită cu 10 zile (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Copiii ar trebui să savureze sărbătorile de iarnă mai mult. Trebuie să ne gândim şi în funcţie de comportamentul copiilor, mai ales că în perioada premergătoare sărbătorilor atenţia acestora este mai puţin îndreptată spre şcoală, iar vacanţa lor se încheie imediat după Revelion", a explicat Flutur.

El consideră că vacanţa de iarnă ar trebui prelungită dacă nu cu zece zile, cel puţin cu o săptămână, arătând că îi va face această propunere chiar ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Flutur le-a propus parlamentarilor suceveni să susţină iniţiativa sa ca durata vacanţei de iarnă pentru elevi să fie mai mare decât este prevăzută în prezent.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a spus că infrastructura şcolară are nevoie de mai multe investiţii, dar şi de o curriculă care să se plieze mai mult pe nevoile şi aptitudinile elevilor, pe cerinţa forţei de muncă din zonă. Preşedintele CJ Suceava a arătat că anumite meserii sunt necesare într-o regiune, decât în alte zone dând ca exemplu industria alimentară, gestionarea situaţiilor de urgenţă şi chiar problematica trasfrontalieră.

El s-a pronunţat pentru o mai mare implicare a părinţilor în şcoală, dar şi pentru o consultare periodică a pieţei muncii pentru a se identifica meseriile cerute.

Flutur i-a felicitat pe olimpicii suceveni care au reprezentat cu succes atât judeţul Suceava, cât şi România la competiţiile şcolare naţionale şi internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici