FOC DE ARMĂ tras asupra unui troleibuz din Capitală. Un călător a fost rănit. Poliţia: Nu s-a tras cu o armă de foc, nimeni nu a fost rănit. Două geamuri au fost fisurate, iar un altul, spart în aglomerarea creată

Un călător al unui troleibuz de pe linia 77 din Bucureşti a fost rănit, miercuri după-amiază, după ce asupra vehicului s-ar fi tras cu un pistol cu bile, iar un proiectil a spart unul dintre geamurile laterale, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai RATB.

2245 afișări
Imaginea articolului FOC DE ARMĂ tras asupra unui troleibuz din Capitală. Un călător a fost rănit. Poliţia: Nu s-a tras cu o armă de foc, nimeni nu a fost rănit. Două geamuri au fost fisurate, iar un altul, spart în aglomerarea creată

FOC DE ARMĂ tras asupra unui troleibuz din Capitală. Un călător a fost rănit (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu, a precizat că incidentul s-a produs în zona străzii Izvorul Rece, pe sensul de mers către Piaţa Reşiţa.

"Din primele informaţii pe care le avem de la şofer, se pare că asupra troleibuzului s-a tras cu un pistol cu bile, dintr-un imobil aflat pe traseul liniei 77. Unul dintre călători a fost rănit după ce proiectul a spart geamul în dreptul căruia se afla acesta", a mai spus Tobescu.

Oficiali din Poliţia Capitalei au precizat, tot pentru MEDIAFAX, că un bărbat a sunat la 112 în jurul orei 16.00 şi a anunţat că geamul unui troleibuz a fost spart.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă mai multe echipe de poliţişti, care au izolat zona şi au demarat verificări pentru a stabili în ce condiţii a fost spart geamul troleibuzului.

Poliţie: Asupra troleibuzului liniei 77 nu s-a tras cu o armă de foc, nimeni nu a fost rănit

Oficiali din Poliţia Capitalei au precizat, pentru MEDIAFAX, că asupra troleibuzului liniei 77 căruia i-a fost spart un geam nu s-a tras cu o armă de foc, iar în urma incidentului sesizat la 112 nu a fost rănită nicio persoană.

Concluziile în acest caz aparţin poliţiştilor care au făcut cercetări la faţa locului.

Sursele citate au confirmat, pe de altă parte, că unul dintre geamurile vehiculului a fost spart.

Poliţie: Două geamuri ale troleibuzului au fost fisurate, iar un altul, spart în aglomerarea creată

Poliţia Capitalei precizează, într-un comunicat privind incidentul de miercuri legat de un troleibuz al liniei 77, că două geamuri ale acestuia au fost fisurate, iar un altul, de la una dintre uşi, a fost spart, în aglomerarea creată la coborârea călătorilor.

Sursa citată detaliază în comunicat desfăşurarea evenimentelor, subliniind că, din primele verificări, nu se poate stabili modalitatea în care geamurile ar fi fost fisurate, fiind însă exclusă posibilitatea folosirii unei arme de foc.

"În cursul zilei de azi, 19 februarie a.c., în jurul orei 16:05, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin Dispeceratul 112, cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi spart două geamuri ale unui troleibuz care se deplasa pe str. Reşiţa, sectorul 4. În mai puţin de trei minute, poliţiştii Secţiei 16 au ajuns la faţa locului şi au delimitat zona, pentru efectuarea cercetărilor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul", se arată în comunicat.

Astfel, poliţiştii au luat legătura cu şoferul troleibuzului, care a relatat că, în timp ce se deplasa pe strada Reşiţa, a observat agitaţie în mijlocul de trasport în comun şi, concomitent, a observat că geamul din dreapta-faţă este fisurat.

Şoferul a precizat că nu a auzit zgomotul specific unei arme de foc, potrivit sursei citate.

El a oprit şi a permis calătorilor să coboare, ocazie cu care, în aglomerarea creată, a fost spart şi geamul de la una dintre uşi. De asemenea, s-a constatat că şi geamul din stânga-faţă prezintă urme de fisurare.

"Precizăm că la sosirea poliţiştilor nu a fost găsită nicio persoană care să necesite îngrijiri medicale. Conducătorul troleibuzului a declarat că a observat un bărbat, de aproximativ 40 de ani, care prezenta o excoriaţie minoră la una dintre mâini şi care a refuzat însă, să rămână la locul incidentului până la sosirea poliţiştilor şi a ambulanţei", se mai precizează în comunicat.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Secţia 16 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Iniţial, oficiali din Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) au declarat că un călător al unui troleibuz de pe linia 77 din Bucureşti a fost rănit, miercuri după-amiază, după ce asupra vehiculului s-ar fi tras cu un pistol cu bile, iar un proiectil a spart unul dintre geamurile laterale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici