Focar de hepatită A în Centrul pentru Copiii Abuzaţi Bârlad, o fată fiind dusă în stare gravă la Iaşi

Un focar de hepatită de tip A a fost confirmat în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copiilor Abuzaţi, Neglijaţi sau Exploataţi Bârlad, unde patru din cei şase minori internaţi acolo au contractat virusul, unul dintre copii fiind transportat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

88 afișări
Imaginea articolului Focar de hepatită A în Centrul pentru Copiii Abuzaţi Bârlad, o fată fiind dusă în stare gravă la Iaşi

Focar de hepatită A în Centrul pentru Copiii Abuzaţi Bârlad, o fată fiind dusă în stare gravă la Iaşi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Patru din cei şase copii care beneficiază de o măsură de protecţie specială în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copiilor Abuzaţi, Exploataţi sau Neglijaţi (CPRUCANE) Bârlad au fost diagnosticaţi cu hepatită virală de tip A, fiind internaţi, pe rând, în spital pentru tratament, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, primii care s-au îmbolnăvit sunt doi fraţi scoşi din familie cu ordonanţă preşedinţială şi internaţi în Spitalul de Urgenţă Bârlad. Ulterior, încă un frate de-al copiilor, aflat în centrul de la Bârlad, a fost diagnosticat cu hepatită virală de tip A, fiind transportat pentru tratament la unitatea medicală bârlădeană.

"Ultimul copil care s-a îmbolnăvit este o fată de 12 ani, beneficiară de măsuri de protecţie specială în CPRUCANE Bârlad. În cazul acesteia, s-a luat decizia transferării la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi întrucât, potrivit cadrelor medicale, ar avea o formă severă de boală”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Vasile Toma.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui a anunţat că a dispus o serie de măsuri către reprezentanţii CPRUCANE Bârlad în vederea efectuării unor dezinfecţii pentru a preveni extinderea focarului de hepatită virală de tip A.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici