Fondul de salarii şi numărul de angajaţi în industria de apărare ar putea creşte cu peste 7%

Ministerul Economiei propune ca numărul maxim de posturi de la companiile din domeniul apărării să fie în acest an de 1.774, mai mare cu peste 7% faţă de 2010, şi ca fondul pentru plata salariilor acestor angajaţi să fie majorat cu 7,7%, de la 35 milioane lei anul trecut la 37,7 milioane lei.

38 afișări
Imaginea articolului Fondul de salarii şi numărul de angajaţi în industria de apărare ar putea creşte cu peste 7%

Fondul de salarii şi numărul de angajaţi în industria de apărare ar putea creşte cu peste 7% (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Sursele de finanţare pentru susţinerea plăţilor salariale propuse sunt în cuantum de 37.700 mii lei, corespunzător unui număr mediu maxim de personal de 1.774 salariaţi. Acest număr este strict necesar pentru desfăşurarea activităţilor de restructurare, privatizare, pază, administrarea patrimoniului şi alte activităţi stabilite în condiţiile prevederilor art.10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 95/2002 privind industria de apărare, cu modificarile şi completările ulterioare", se arată în nota de fundamnetare a unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Economiei.

În 2010 numărul maxim de angajaţi din industria de apărare a fost redus de Guvern cu 300, la 1.655.

În 2009 în acest sector erau 1.967 de angajaţi, dintre care 1.654 la Compania Naţională Romarm.

"Proiectul limitează la minimum necesar măsurile de sprijin financiar, oferind operatorilor economici posibilitatea păstrării personalului specializat, menţinerii în stare de funcţiune, realizării programelor strategice de înzestrare a armatei aprobate prin hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a şi satisfacerea necesarului la mobilizare", potrivit sursei citate.

În timp ce la Romarm va fi menţinut numărul maxim de posturi, respectiv 1.200, la Romaero vor fi angajate 250 de persoane, cu 25% mai multe comparativ cu 200 anul trecut.

De asemenea, Avioane Craiova va avea 150 de salariaţi, cu 34% mai mulţi faţă de 112 în 2010, iar la Uzina Mecanică Orăştie vor fi angajaţi 8 salariaţi, de la 4 în 2010.

Singura societate la care numărul de anjaţi va scădea în 2011 este Construcţii Aeronautice, de la 11 la 8 salariaţi.

La IAR sunt bugetate 150 de posturi, iar la Şantierul Naval Mangalia sunt prevăzute 8.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici