Forţele Aeriene Române, filmare privind intervenţia aeronavei Spartan în Grecia | VIDEO

Reprezentanţii Forţelor Aeriene Române au făcut publică, joi, o filmare prin care prezintă modul în care aeronava C-27J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, acţionează în Grecia, imaginile fiind postate pe Facebook.

1725 afișări
Imaginea articolului Forţele Aeriene Române, filmare privind intervenţia aeronavei Spartan în Grecia | VIDEO

Forţele Aeriene Române, filmare pe Facebook privind intervenţia aeronavei Spartan în Grecia | VIDEO

În data de 25 iulie, o aeronavă C-27J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor şi o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, împreună cu aproximativ 20 militari-echipajele aeronavelor şi personal auxiliar, au decolat spre Grecia, în jurul orei 12:15, pentru a acţiona în vederea stingerii incendiilor.

Aeronavele sunt puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale în cadrul mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene care coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate, arată Forţele Aeriene, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Echipele de salvare continuă să caute zecile de persoane care sunt în continuare date dispărute după incendiile de vegetaţie din zona Atenei, iar autorităţile au anunţat că vor ajuta cu bani persoanele afectate de această calamitate, informează site-ul cotidianului Ekathimerini.

Aproximativ 130 de pompieri şi militari sunt implicaţi în operaţiunile de căutare a persoanelor dispărute, însă momentan este dificil de stabilit numărul celor dispăruţi în condiţiile în care unele dintre aceste persoane ar putea să se numere printre cei decedaţi.

Cel mai recent bilanţ publicat de autorităţile din Grecia indică faptul că cel puţin 81 de persoane şi-au pierdut viaţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici