Fostul angajat SGG Marcel Păvăleanu şi alte cinci persoane, reţinuţi pentru spălare de bani

Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu şi alte cinci persoane au fost reţinuţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la aproape 150 de milioane de lei.

706 afișări
Imaginea articolului Fostul angajat SGG Marcel Păvăleanu şi alte cinci persoane, reţinuţi pentru spălare de bani

Fostul angajat SGG Marcel Păvăleanu şi alte cinci persoane, reţinuţi pentru spălare de bani (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti i-au reţinut, joi, pe Marcel Cristian Păvăleanu, Victoria Enică, Cecilia Cristina Stroe, Bogdan Ionuţ Şerban şi Elena Giluela Ştefănescu şi Emilia Loredana Dobre pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, anchetatorii vor cere instanţei arestarea preventivă a acestora.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2012 - 2013 inculpaţii au făcut achiziţii şi livrări de mărfuri şi servicii prin aproximatriv 60 de societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Prahova, unele de tip "fantomă", pentru a nu plăti sumele datorate statului pentru operaţiunile comerciale derulate, producând în acest fel un prejudiciu de 149.800.000 lei.

"Din probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale există indicii că inculpaţii, în perioada 2012 - 2013, prin intermediul unui lanţ comercial fictiv, în care erau incluse aproximativ 60 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova şi municipiului Bucureşti, din care o parte aveau comportament tip «fantomă», au simulat operaţiuni comerciale de achiziţie/livrare mărfuri şi servicii, ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale, pentru ca ulterior sumele de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală să fie retrase în numerar din conturile bancare ale societăţilor comerciale, prin simularea unor operaţiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme. Până în prezent, prejudiciul estimat este în cuantum de 149.800.000 lei", se arată în comunicatul citat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici