Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, audiat la DIICOT în calitate de martor: "Dacă nu era Mircea Sandu, nu se făceau cele două baze"

Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir a fost audiat miercuri la DIICOT în calitate de martor, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de delapidare şi spălare de bani, fiind vizată o finanţare de un milion de dolari acordată FRF de FIFA.

1112 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, audiat la DIICOT în calitate de martor: "Dacă nu era Mircea Sandu, nu se făceau cele două baze"

Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir este audiat la DIICOT în calitate de martor (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

UPDATE 10:45 - Dumitru Dragomir, la ieşirea din DIICOT : "Dacă nu era Mircea Sandu, nu se făceau cele două baze"

Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a spus miercuri, după audierile de la DIICOT, că, "dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau cele două, baze" ale FRF, precizând că a fost întrebat de procurori despre activitatea Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

"M-au întrebat ce s-a discutat în comitetele executive, ce hotărâri s-au luat. Ce m-au întrebat procurorii, eu am raspuns. M-au întrebat de alte probleme, dar de milion nu. M-au întrebat de baza de la Buftea, de cea de la Mogoşoaia, de cum se proceda în comitetele executive. Procedura era că dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau două baze. Asa e în România când faci bine. Eu zic că Mircea Sandu a făcut bine, a făcut şi baza de la Buftea şi de la Mogoşoaia", a spus fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, la iesirea de la audieri.

De asemenea, Dumitru Dragomir a precizat că a dat declaraţii în calitate de martor, adăugând: "aici vii când te cheamă şi pleci dacă te mai lasă".

Dragomir a declarat că nu îi este "teamă" de anchetă şi a susţinut că nu ştie în ce calitate este chemat. "Păi eu de unde să ştiu? Mi-au dat telefon să mă prezint la ora 9", a spus omul de fotbal.

Întrebat ce s-a întâmplat cu suma de un milion de dolari, Dragomir a spus că nu ştie. De asemenea, întrebat dacă costurile bazei FRF de la Buftea au fost supraevaluate, Dragomir a răspuns: "Cine ştie, Dumnezeule? ", adăugând că în acest caz "a fost comisie de cenzori, de investiţii".

Dragomir a mai spus că pentru el funcţia de vicepreşedinte al FRF era onorifică, el fiind preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). "Nu am avut niciodată în decursul celor 20 de anu privilegiul de a ştii ce se întâmplă la FRF", a susţinut el.

Dragomir a susţinut că nu ştie dacă banii FRF au fost rulaţi prin conturi ale unor persoane fizice şi că nu crede aşa ceva. Despre o vinovăţie a fostului preşedinte al FRF Mircea Sandu, el a afirmat: "Nu e domnule vinovat nimeni, să vedem despre ce este vorba".

"Nu ştiu nimic despre baza de la Buftea, Eu am gura bogată, spun tot ce ştiu, nici nu ştiu să ascund", a încheiat Dragomir.

Punctul central al investigaţiilor din dosarul deschis de procurorii DIICOT este reprezentat de costurile de construire a bazei de pregătire a Federaţiei Române de Fotbal, situată la Buftea, anunţă ProSport.

Ancheta declanşată de procurori confirmă dezvăluirile ProSport conform cărora FRF a umflat preţul total al investiţiei, de 3,5 milioane de euro. Baza a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. Spre exemplu, UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

Sumele de construcţie şi de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT. Doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la suma uriaşă de 600.000 de euro. Procurorii consideră că o firmă de proiectare din occident poate realiza un proiect similar cu o sumă de 20 ori mai mică.

De asemenea, anchetatorii susţin că terenurile artificiale din interiorul bazei au avut un cost nejustificat. Unul dintre terenuri a costat 500.000 de euro plus TVA, în condiţiile în care preţul pieţei nu depăşeşte 250.000 de euro. Preţul de construcţie la gazonul sintetic a fost de 64,5 euro pe metru pătrat în condiţiile în care cel mai scump gazon era de 25 de euro pe metru pătrat.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici