Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, arestat preventiv în dosarul de trafic de influenţă

Tribunalul Prahova a decis, marţi, arestarea preventivă a fostului preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, în dosarul în care acesta este acuzat că, în calitate de şef al instituţiei, ar fi primit peste 13 milioane de lei, alături de alte persoane, pentru exercitarea influenţei asupra unor subalterni.

1470 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, arestat preventiv în dosarul de trafic de influenţă

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar află dacă va fi arestat preventiv în libertate. Mandatul de reţinere a expirat (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

"A fost admisă propunerea şi s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile de la data punerii în executare a mandatului. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la comunicare. Inculpatul nu a fost prezent la pronunţare", a declarat purtătorul de cuvânt Alina Anton pentru MEDIAFAX.

Anterior, fostul şef al ANAF a fost eliberat, marţi, ca urmare a expirării mandatului de reţinere, şi a părăsit clădirea Tribunalului Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mandatul de reţinere emis pe numele lui Blejnar a expirat la ora 16.10, potrivit unor surse judiciare.

Imediat, fostul şef al ANAF a părăsit clădirea Tribunalului Prahova după ce a aşteptat mai bine de 3 ore.

Sorin Blejnar a fost reţinut, luni după amiază, de procurorii DNA Ploieştim pentru trafic de influenţă.

El şi-a petrecut noaptea în arestul Poliţiei Prahova, care se află la Câmpina. Procesul în care s-a judecat cererea de arestare preventivă a avut ca termen ora 13.00, Sorin Blejnar fiind adus la Tribunalul Prahova cu puţin timp înainte de această oră.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Sorin Blejnar că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF.

Banii respectivi urmau să-i fie remişi lui Blejnar în schimbul exercitării influenţei asupra unor subalterni, pentru ca aceşti să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri.

"În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, postat pe site-ul instituţiei.

"Cine ascultă nişte denunţuri ale unor oameni cu probleme, poate să ia măsuri, dacă are putere", a declarat, luni seară, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Sorin Blejnar, care a mai precizat că este "total" nevinovat.

El urmează să fie prezentat marţi magistraţilor Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fostul şef ANAF a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat, alături de soţii Radu şi Diana Nemeş, de complicitate la evaziune fiscală cu produse petroliere şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici