FOTO | Situaţie de râsu'-plânsu' la Complexul Energetic Oltenia: Salopete de vară în pragul iernii, pentru angajaţii companiei

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia au salopete de vară în pragul iernii, iar un sindicalist spune că oamenii îşi cumpără haine folosite pentru muncă, de la un târg. Conducerea CEH recunoaşte că angajaţii nu au salopete de iarnă, dar dă vina pe contestaţiile la contract.

677 afișări
Imaginea articolului FOTO | Situaţie de râsu'-plânsu' la Complexul Energetic Oltenia: Salopete de vară în pragul iernii, pentru angajaţii companiei

Situaţie de râsu'-plânsu' la Complexului Energetic Oltenia: Salopete de vară în pragul iernii, pentru angajaţii companiei

Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în magazia Carierei Lupoaia, aparţinând Complexului Energetic Oltenia, sunt numai salopete de vară.

„Oamenii au primit salopete de vară în pragul iernii. Se vede că salopetele sunt subţiri, de vară. Eu am fost azi în magazie să văd ce s-a mai adus. Salopete de iarnă nu s-au adus. Nu s-a adus nici măcar una. Şi echipamentul de vară, la sudori şi electricieni e un singur fel de echipament, pentru că e ignifug, nu s-a adus. Deci s-a adus numai de lăcătuş mecanic, de vară, atât. Sute de salopete de vară", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nicu Bunoaica.

Liderul de sindicat susţine că singura varintă a angajaţilor este să-şi cumpere haine folosite din târgurile săptămânale.

„Pe lângă noi, pe aici, este târgul de la Broşteni, oamenii se îmbracă de acolo. Se duc acolo şi iau diferite piese din salopete mai groase, cu mai multe buzunare, pentru că în cele pe care le avem, calitatea este cea mai proastă, adică sunt foarte subţiri, intră vântul prin ele, şi prin cele de iarnă. Cusătura e proastă, sunt croite aiurea, stau pe tine ca pe gard şi nu sunt groase, chiar şi cele de iarnă. Mulţi au de pe timpul SNLO-ului, atunci se aducea echipament de calitate, încă mai au pufoaice şi salopete cu sigla SNLO pe ele. Acestea de la CEO, nu ştiu ce se întâmplă, sunt făcute pe vapor, la ce firmă, am impresia că sunt la un preţ foarte mic. Cariera Lupoaia, Roşiuţa, în tot mineritul sunt la fel. Oamenii îşi cumpără de pe la târguri. Şi eu am luat un astfel de echipament, nu mi s-a adus cel de sudor şi cel pe care mi-l aduc e de proastă calitate, nu pot să-l folosesc mai mult de două luni. A treia lună nu mai e bun, se arde, ia foc", a declarat Bunoaica.

De cealaltă parte, reprezentanţii CEO susţin că salopetele se iarnă vor ajunge la angajaţi cu întârziere din cauza contestaţiilor depuse după ce au atribuit contractul.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a declarat, pentru MEDIAFAX, că procedura de cumpărare a salopetelor de iarnă a început încă din primăvară, dar au fost contestaţii în momentul atribuirii contractului.

Cu toate acestea, Borza spune că au ajuns deja câteva salopete de iarnă şi vor fi distribuite angajaţilor, iar până în 10 decembrie toată lumea va primi salopetele de iarnă.

Despre salopetele de vară pe care Nicu Bunoaica le-a găsit în magazia Carierei Lupoaia, Borza a spus că sunt în depozit de câteva luni, pentru că nu au fost ridicate de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici