Video FOTO, VIDEO Incendiu la un cabinet stomatologic din Capitală după ce un muncitor a spart o ţeavă de gaze. Pacienţii se aflau în imobil

Un cabinet stomatologic din Bucureşti a fost cuprins de flăcări, joi, după ce un muncitor neatent a lovit o ţeavă de gaze, care s-a fisurat, iar gazul sub presiune a luat foc aproape imediat şi s-a propagat în câteva secunde la faţada clădirii până la acoperiş, prinzând în interior mai mulţi oameni.

1480 afișări

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS 

Incendiul s-a produs joi, în jurul orei 10:00, pe strada Vergiliu din Sectorul 1 al Capitalei, chiar în faţa şcolii generale numărul 152, "Uruguay".

"Era ora 10:00, abia venisem la cabinet şi începusem procedurile de implant dentar la un pacient. M-am trezit deodată că toată faţada casei este în flăcări. Noroc că mai exista o ieşire, o uşă secundară, şi am putut să ieşim pe acolo, altfel aş fi murit în cabinet, incendiată. Efectiv a luat foc întreaga faţadă. Flăcările ieşeau din pământ, din conducta de gaze, era un jet puternic şi ajungeau pur şi simplu la acoperiş", a declarat pentru MEDIAFAX proprietarul cabinetului stomatologic, doctor Cerasela Grigoraş.

În momentul în care a izbucnit incendiul, în cabinet erau medicul, asistenta, iar pacientul se afla deja pe scaunul stomatologic şi urma să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

"Flăcările acopereau întreaga faţadă a clădirii, ambele geamuri şi uşa de la intrare. Efectiv nu aveam pe unde ieşi, pe unde fugi. Era un miros extrem de înţepător, ne usturau ochii, gâtul. Pe noi ne-a salvat uşa secundară, pentru că aici este un cabinet stomatologic şi am putut ieşi pe acolo, prin spate. Dar dacă era o locuinţă, cu siguranţă rămâneam blocaţi şi probabil am fi ajuns la urgenţe, fiindcă nu aveam cum fugi de acel fum extrem de fierbinte şi toxic", a mai spus medicul.

După ce au ieşit cu toţii teferi din clădire, au constatat că cei trei muncitori îşi abandonaseră echipamentele şi fugiseră. Asistenta medicală spune că l-a văzut, imediat după izbucnirea focului, pe unul dintre angajaţii firmei de gaze cum încerca să îşi stingă hainele care îi luaseră foc.

"După ce a izbucnit focul, cei trei muncitori s-au făcut nevăzuţi. Asistenta mea a apucat să îl vadă pe unul dintre ei cum fugea după ce îi luase foc mâneca de la haina pe care o avea pe el. A venit aici şi directorul de la gaze, directorul pe Bucureşti, şi-a cerut scuze şi a zis că o să vadă cum face să mă ajute, să îmi compenseze avariile", a mai spus proprietarul cabinetului stomatologic.

Într-un comunicat transmis MEDIAFAX, reprezentanţii Engie, compania de gaze care s-a ocupat de această lucrare, precizează că incendiul s-a produs din cauza unui incident tehnic.

"Astăzi (joi-n.r.), angajaţii Distrigaz Sud Reţele executau anumite lucrări de modernizare a unui post de reglare în strada Virgiliu, nr. 42, sector 1 din Bucureşti. În timpul lucrărilor, în urma unui incident tehnic, s-a produs un incendiu în zona şantierului de lucru. Angajaţii companiei au procedat la securizarea perimetrului prin sistarea alimentării cu gaze naturale şi la izolarea incendiului până la sosirea echipelor ISU. Incidentul s-a soldat cu pagube materiale", se arată în comunicatul Engie.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă arată că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza operaţiunilor de sudare care se efectuau în acel moment.

"Din primele informaţii, flăcările au izbucnit pe durata operaţiunilor de sudare. A luat foc faţada unei case care avea cabinet medical stomatologic. Toate persoanele aflaate în interior erau evacuate în momentul sosirii echipajelor de intervenţie. La acest incendiu au fost trimise trei autospeciale, incendiul fiind stins în totalitate după aproximativ 20 de minute, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii ISU.

Proprietarul cabinetului stomatologic spune nu au fost respectate normele de siguranţă.

"Eu nu înţeleg cum s-au apucat de lucrare deşi gazele nu fuseseră oprite. Puteau să moară oameni, puteau să moară copii, puteau să moară chiar ei. Nu au fost respectate nici cele mai elementare norme de siguranţă. La subsol avem două compresoare, iar dacă focul ajungea până acolo, riscul exploziei ar fi fost iminent, iar în spatele clinicii este şcoala generală numărul 152 "Uruguay". Nici nu vreau să îmi imaginez ce s-ar fi întâmplat în cazul unei deflagraţii", a mai spus Cerasela Grigoraş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici