Franks: Creşterea salariului minim ar putea descuraja angajările

Creşterea salariului minim de la 600 de lei în prezent ar putea descuraja angajările, astfel că autorităţile trebuie să fie precaute dacă vor lua o astfel de decizie, a declarat miercuri şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

59 afișări
Imaginea articolului Franks: Creşterea salariului minim ar putea descuraja angajările

Franks: Creşterea salariului minim ar putea descuraja angajările (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Creşterea salariului minim ar putea descuraja angajările şi trebuie să fii foarte precaut dacă iei o astfel de decizie", a spus Franks, după o întâlnire cu ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Referitor la proiecţiile privind economia, Franks a precizat că acestea vor fi analizate în timpul vizitei de la Bucureşti şi ar putea fi revizuite, dar nu substanţial.

Înainte de întâlnirea cu ministrul Muncii, oficialul FMI a declarat că o majorare a salariului minim trebuie evaluată, întrucât ar putea avea efecte dăunătoare pentru economie.

O misiune a FMI este prezentă începând de miercuri, 20 octombrie, la Bucureşti pentru evaluarea acordului în derulare şi începerea discuţiilor preliminare cu autorităţile române pentru încheierea unei noi înţelegeri. Vizita delegaţiei FMI se va încheia pe 1 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici