Fratele lui Nicolae Popa, audiat la PICCJ

Fratele lui Nicolae Popa a fost audiat, joi seara, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în legătură cu fuga fostului director al Gelsor, au confirmat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

63 afișări
Imaginea articolului Fratele lui Nicolae Popa, audiat la PICCJ

Fratele lui Nicolae Popa, audiat la PICCJ

Virgil Popa, în prezenţa unui avocat, a dat detalii procurorilor despre fuga fratelui său, Nicolae Popa, capturat miercuri, de către autorităţile din Jakarta, Ministerul Justiţiei demarând deja procedurile de extrădarea, pentru aducerea în ţară a fostului director al societăţii de valori mobiliare Gelsor, condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie.

Interopol Bucureşti a fost informat, joi, de către Interpol Jakarta cu privire la arestarea lui Nicolae Popa, urmărit internaţional din 2002, pe numele lui fiind emise în 2002 un mandat de arestare preventivă pentru infracţiuni economice, iar în 2009 altul de executare a pedepsei cu închisoarea.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a constituit un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la cei care l-au ajutat pe Nicolae Popa, fostul director Gelsor, să se sustragă executării pedepsei.

La solicitarea agenţiei MEDIAFAX, Biroul de presă al Ministerului Public a comunicat că, "în baza informaţiilor primite cu privire la arestarea cetăţeanului român Popa Nicolae, la data de2.12.2009, în Indonezia, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului cu privire la persoanele care au ajutat persoana condamnată să se sustragă de la executarea pedepsei".

Instituţia nu a oferit alte detalii.

Nicolae Popa a fost acuzat şi judecat pentru că în 18 septembrie 1998, "în calitate de director general al unei societăţi comerciale a însuşit din depozit 65.359 acţiuni la valoarea de 25.376 lei/acţiune, pe care le-a remis unui intermediar în scopul de a fi vândute la un preţ de 765.000 lei/buc., prejudiciul creat fiind de aproximativ 50 de miliarde lei vechi".

Nicolae Popa este un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, referindu-se la arestarea lui Nicolae Popa, că îi pare rău, pentru că acesta era prietenul său şi că îl consideră nevinovat, victima "manipulării uriaşe" în cazul FNI.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici