FSLI va protesta cu 8.000 de persoane, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei

Aproximativ 8.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vor protesta, în Piaţa Victoriei, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, nemulţumiţi de condiţiile "improprii" din învăţământul românesc şi de reducerea salariilor.

30 afișări
Imaginea articolului FSLI va protesta cu 8.000 de persoane, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei

FSLI va protesta cu 8.000 de persoane, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Mitingul se va desfăşura între orele 11.00 şi 14.00, se arată într-un comunicat remis marţi de FSLI.

Sindicaliştii protestează faţă de condiţiile improprii în care funcţionează numeroase unităţi de învăţământ, faţă de lipsa unor măsuri concrete din partea Guvernului pentru modernizarea învăţământului românesc, faţă de reducerea salariilor cu 25 la sută la nivelul angajaţilor din învăţământ, faţă de poziţionarea angajaţilor din educaţie în zona inferioară a grilei unice de salarizare, faţă de reducerile de personal din educaţie şi faţă de tergiversarea votării noii legi a educaţiei

FSLI invită la miting asociaţiile de părinţi, organizaţiile studenţeşti şi membrii Federaţiei "Alma Mater".

Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia Spiru Haret, unite într-o alianţă a federaţiilor din învăţământ, anunţau pe 10 septembrie organizarea unui miting la Cotroceni, în 5 octombrie.

Cele două federaţii anunţau că vor participa la mai multe acţiuni de protest în lunile care urmează, nemulţumite de scăderea salariilor în educaţie şi de disponibilizări.

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu, declara că Alianţa federaţiilor din învăţământ este necesară din cauza situaţiei dezastroase în care se află România, în general, şi sistemul de învăţământ şi salariaţii din acest domeniu, în special, din cauza nevoii de unitate a acţiunii sindicale din învăţământ, din cazua creşterii credibilităţii acţiunilor sindicale atât în relaţia cu membri de sindicat cât şi în relaţiile cu alte structuri sindicale şi autorităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici