Fuia: Românii nu consumă miere din cauza mentalităţii şi preferă produsele fast-food. Când nu voi mai fi ministru probabil mă voi apuca de apicultură

Românii nu consumă foarte multă miere din cauza mentalităţii, iar copiii preferă să mănânce produse fast-food şi care conţin mult zahăr, a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la Târgul Naional al Mierii, adăugând că după ce nu va mai fi ministru se va apuca, probabil, de apicultură.

866 afișări
Imaginea articolului Fuia: Românii nu consumă miere din cauza mentalităţii şi preferă produsele fast-food. Când nu voi mai fi ministru probabil mă voi apuca de apicultură

Fuia: Românii nu consumă miere din cauza mentalităţii şi preferă produsele fast-food. Când nu voi mai fi ministru probabil mă voi apuca de apicultură (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi copiii preferă să mănânce la fast food, sau produse care conţin mult zahăr şi cred că ar fi mult mai bine ca copiii noştri să consume în loc de zahăr produse din miere sau apicole. O să am o discuţie cu ministrul Sănătaţii pentru programul privind mierea în şcoli. Legea există de ceva timp, normele de aplicare nu au fost emise şi o să vedem din ce motive", a spus Fuia.

El a afirmat că atunci când nu va mai fi ministru se va apuca, probabil, de apicultură.

Ministrul a adăugat că în luna mai va vizita România o delegaţie de oameni de afaceri din China şi unul dintre domeniile de interes pentru ei îl reprezintă apicultura, respectiv importul de miere din România.

"Este un domeniu de mare viitor în România. Astăzi în toate dezbaterile publice vedem că ne pleacă medicii pentru că nu au condiţii de lucru, ne pleacă IT-ştii pentru că au condiţii de lucru mai bune afară, inginerii pleacă la multinaţionale şi toţi spun că nu au opţiuni. Eu cred că apicultorii au o opţiune în România. Pentru a deveni apicultor nu-ţi trebuie un centru NASA. Avem condiţii foarte bune şi de pregătire aici la Apimondia şi avem condiţii extraordinar de bune pentru a dezvolta apicultura în România. Avem câmpuri şi păduri frumoase, naturale, iar producţia de miere şi de produse apicole poate să crească exponenţial în anii următori având în vedere resursele pe care ministerul le-a pus la dispoziţia atât din bani europeni cât şi din surse guvernamentale", a afirmat ministrul.

Târgul Naţional al Mierii este organizat în Bucureşti, în perioada 20-22 aprilie, de către Asociaţia Crescătorilor de Albine din România în colaborare cu Compartimentul de Agricultură Ecologică din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici