Fum dens la Rafinăria Petromidia din Năvodari. S-a activat planul roşu de intervenţie / Mai multe persoane, evacuate

Au fost degajări mari de fum, vineri dimineaţa, la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

1746 afișări
Imaginea articolului Fum dens la Rafinăria Petromidia din Năvodari. S-a activat planul roşu de intervenţie / Mai multe persoane, evacuate

Imagini de arhivă

Autorităţile sunt în alertă. În sprijinul echipajelor care intervin la faţa locului, a fost trimisă şi autospeciala transport roboţi de la ISU BIF.

Totodată, alte 4 maşini de stingere din cadrul ISU  IL (2) şi ISU CL (2) vor interveni în sprijinul colegilor din ISU CT.

Este semnalat un eveniment la Rafinăria Petromidia din Năvodari, cu degajări foarte mari de fum.

La nivelul judeţului Constanţa a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu 6 maşini de stingere, două autoscări şi 3 ambulanţe SMURD.

UPDATE:

Pompierii din cadrul ISU Constanţa spun că a fost vorba de o explozie la Rafinărie.

Din fericire, explozia nu a fost urmată de incendiu.

Deocamdată nu se ştie dacă au fost victime în urma deflagraţiei.

UPDATE: 20 de persoane au fost evacuate în urma exploziei de la Petromidia

Potrivit ISU Constanţa, au fost evacuate 20 de persoane după explozia de la Rafinăria Petromidia Năvodari.

Până la acest moment nu sunt raportate victime.

Pompierii mai spun că restul personalului s-a autoevacuat în zona de adunare, pe platformă.

Flacăra a fost stinsă, iar la ora transmiterii ştirii, se acţionează pentru stingere.

Sunt degajări mari de fum vineri dimineaţa la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Autorităţile sunt în alertă.

UPDATE:

Pentru evenimentul de la Petromidia se deplasează în sprijin o autospecială de stingere cu apă şi spumă din  cadrul Detaşamentului de pompieri Slobozia şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Staţiei de pompieri Feteşti.

Flacăra a fost stinsă.

Se acţionează pentru răcire.

Până acum nu avem victime.

UPDATE: O aprindere în instalaţia de Hidrofinare Benzină, cauza exploziei de la Rafinăria Petromidia

Potrivit unui comunicat transmis de Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice KMG International, după explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, în prezent, Rompetrol Rafinare desfăşoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Astfel, activităţile şi operaţiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanţă, recertificarea şi modernizarea a unităţilor de producţie.

„Pe fondul acestora, în această dimineaţă, a avut loc o aprindere în instalaţia de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă şi nu existe victime, situaţia fiind sub controlul forţelor de intervenţie, care în aceste momente răcesc instalaţia, conform procedurilor specifice”, se arată în comunicatul de presă citat.

Au fost degajări mari de fum vineri dimineaţa la Rafinăria Petromidia din Năvodari, după o explozie care nu a fost urmată de incendiu.

Nu au fost raportate victime.

La Rafinăria Năvodari au avut loc mai multe incidente de acest gen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rafinărie,
fum,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici