Funeriu: Pentru prima dată diploma de bacalaureat are o valoare. Rezultatele şi comportamentele sunt oglinda societăţii

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că România este la răscruce iar rezultatele şi comportamentele de la bacalaureat sunt oglinda societăţii, precizând că naţiunea trebuie să aleagă dacă va merge pe mâna celor oneşti sau pe şmecherii.

2276 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Pentru prima dată diploma de bacalaureat are o valoare. Rezultatele şi comportamentele sunt oglinda societăţii

Funeriu: Pentru prima dată diploma de bacalaureat are o valoare

În prima declaraţie de presă făcută după anunţarea rezultatelor la examenul de bacalaureat înaintea contestaţiilor, ministrul Daniel Funeriu a început prin a-i felicita pe cei 90.765 de elevi care au promovat, dar şi pe părinţii, profesorii şi învăţătorii lor.

De asemenea, Daniel Funeriu i-a felicitat în mod special pe cei 65 de elevi care au obţinut media 10 la bacalaureat, precizând că aceştia vor fi premiaţi de Ministerul Educaţiei în cadrul unei ceremonii. Ministrul a adăugat că aceştia, împreună cu profesorii lor, "ne demonstrează zi de zi că se poate".

Ministrul Educaţiei a mai spus că pentru prima dată societatea ştie că diploma de bacalaureat are o valoare câştigată prin muncă.

"În primul rând doresc să-i felicit pe cei 90.765 de elevi care au promovat examenul de bacalaureat, pe părinţii, profesorii şi învăţătorii lor. Pentru prima dată societatea întreagă ştie că diploma lor de bacalaureat are o valoare câştigată prin seriozitate, muncă, onestitate, perseverenţă şi adeseori modestie", a spus ministrul Educaţiei.

El a citit apoi lista cu numele celor 65 de elevi din România care au obţinut media 10 la bacalaureat.

Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2011 a fost de 44,47 la sută.

Ministerul Educaţiei a înregistrat 661 de eliminări la prima sesiune a bacalaureatului, candidaţii daţi afară de la test pentru fraudă nemaiputând susţine examenul în toamna acestui an şi nici în vara anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici