Funeriu vrea să se ţină cursuri încă din prima zi de şcoală, pentru "recredibilizarea sistemului"

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, sâmbătă, la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, că a cerut ca până în 9 septembrie toate orarele şcolilor din România să fie pregătite, astfel încât să se ţină cursuri încă din prima zi de şcoală, "pentru recredibilizarea sistemului".

24 afișări
Imaginea articolului Funeriu vrea să se ţină cursuri încă din prima zi de şcoală, pentru "recredibilizarea sistemului"

Funeriu vrea să se ţină cursuri încă din prima zi de şcoală, pentru "recredibilizarea sistemului" (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus că vrea să se ţină cursuri încă din prima zi de şcoală, precizând că principalul mesaj pe care sistemul poate să îl dea, pentru "recredibilizarea învăţământului românesc", este seriozitatea.

"Am cerut inspectorilor şcolari generali ca până în 9 septembrie să avem toate orarele pregătite, astfel încât încă din prima zi de şcoală să se facă şcoală, pentru că eu cred că principalul mesaj pe care sistemul şi reţeaua pot să-l dea, pentru recredibilizarea învăţământului românesc, este seriozitatea, foarte, foarte multă rigoare şi până la urmă normalitate", a declarat Daniel Funeriu.

De asemenea, ministrul Educaţiei a afirmat că majoritatea şcolilor din România au autorizaţie sanitară de funcţionare sau sunt în curs să o obţină şi nu trebuie exagerată dimeniunea problemelor existente în acest sens.

"Sunt probleme - acest lucru trebuie spus - însă eu cred că nu trebuie nici să exagerăm. Am văzut foarte multe şcoli care sunt pregătite foarte bine, prin eforturile autorităţilor locale, să primească elevi. Ministerul va aloca peste o sută de milioane de lei în renovarea şcolilor, dar aici cred că trebuie să fim foarte atenţi, pentru că risipa din banul public, renovarea unor şcoli de-a lungul timpului, care, ca urmare a faptului că nu au avut elevi, s-au închis, aceasta este risipă. Deci în cadrul ministerului am făcut o analiză foarte atentă şi banii care au fost şi vor fi alocaţi de acum înainte vor merge exact acolo unde este nevoie de ei", a spus ministrul.

El a arătat că s-a angajat ca peste 85 la sută din copiii României să înveţe în şcoli autorizate sau pe cale să obţină autorizaţia de funcţionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici