Gabriela Firea: Muncitorii indieni infectaţi cu COVID-19 vor fi trataţi în spitale din Capitală. Pentru asimptomatici va fi pusă la dispoziţie o clădire pentru a sta în carantină

  • Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că cei peste 30 de muncitori indieni infectaţi cu COVID-19 vor putea primi îngrijiri medicale în spitalele din Bucureşti.
  • Pentru asimptomatici va fi pusă la dispoziţie o clădire unde vor putea sta în carantină.
  • Peste 30 de angajaţi din India care lucrează pe un şantier din Sectorul 4 al Capitalei sunt infectaţi cu noul coronavirus.
472 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Muncitorii indieni infectaţi cu COVID-19 vor fi trataţi în spitale din Capitală. Pentru asimptomatici va fi pusă la dispoziţie o clădire pentru a sta în carantină

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a scris, duminică, pe Facebook, că cei peste 30 de muncitori indieni infectaţi cu COVID-19 vor primi îngrijiri în spitalele din Bucureşti. Pentru asimptomatici va fi pusă la dispoziţie o clădire unde vor putea sta în carantină.

Muncitorii indieni, angajaţi la o firmă privată de construcţii din Bucureşti, depistaţi pozitivi COVID vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală, iar pe cei fără simptome îi vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziţie în astfel de situaţii. Am vorbit personal cu domnul Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, cu doamna subprefect, cu directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, cu managerul Spitalului de boli infecţioase Victor Babeş, Emilian Imbri şi garantăm împreună că avem spaţii şi locuri suficiente atât pentru internare, cât şi pentru izolare”, a scris Gabriela Firea.

Aceasta vorbeşte şi despre importanţa construirii Spitalului modular COVID-1, care funcţionează ca secţie externă a Spitalului Victor Babeş.

Peste 30 de angajaţi din India care lucrează pe un şantier din Sectorul 4 al Capitalei sunt infectaţi cu noul coronavirus, aceştia fiind izolaţi, potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a fost, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a evalua situaţia, împreună cu echipa medicală.

Peste 200 de angajaţi lucrează pe şantier, dintre care 38 sunt cetăţeni indieni, a mai spus ministrul Violeta Alexandru, însă o evidenţă exactă o va transmite angajatorul către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici