Galaţi:Părinţii elevului acuzat de colegi că i-ar teroriza spun că acesta are o problemă de sănătate

Părinţii elevului de la Liceul "Emil Racoviţă" din Galaţi, despre care unii colegi spun că i-ar agresa fizic şi verbal, afirmă că băiatul are o problemă de sănătate care îl face să riposteze atât timp cât nu e înţeles şi că fac eforturi pentru a-l integra în societate, dar autorităţile nu îi ajută.

251 afișări
Imaginea articolului Galaţi:Părinţii elevului acuzat de colegi că i-ar teroriza spun că acesta are o problemă de sănătate

Galaţi:Părinţii elevului acuzat de colegi că i-ar teroriza spun că acesta are o problemă de sănătate

Părinţii elevului de la Liceul "Emil Racoviţă" din municipiul Galaţi, despre care mai mulţi colegi au afirmat luni că se tem să mai vină la ore din cauză că acesta i-ar agresa fizic şi verbal, au transmis, marţi, o scrisoare în care arată că băiatul are o problemă de sănătate.

"Cu toate impedimentele unui sistem educaţional din România care nu acceptă ca un copil să fie «altfel», el, împreună cu noi, se luptă să dovedească că doreşte şi se poate integra în societate. Şi acest lucru ştim foarte bine că se poate face nu numai cu sprijinul familiei, dar şi cu cel al factorilor educaţionali, decizionali şi medicali. De altfel, este cunoscut faptul că astfel de copii când ajung adolescenţi sau adulţi nu mai sunt ajutaţi în niciun fel, ba mai mult sunt goniţi din şcoli şi toţi se întreabă ce vor face ei, însă, adevărul este că pe nimeni nu interesează. Nu putem decât să spunem că sindromul de care suferă fiul nostru conduce la riposte din partea lui atât timp cât nu este înţeles. Practic, situaţiile neplăcute create de către unii colegi şi câţiva profesori, la care este supus zilnic, conduc la crearea unui zid în jurul lui. Acesta este datorat respingerii de către ceilalţi, el nefiind capabil să înţeleagă tot ceea se întâmplă în jurul lui", spun părinţii elevului.

Aceştia mai arată, printre altele, că toţi copiii cu un astfel de sindrom se simt frustraţi şi izolaţi de societate şi în felul acesta li se adânceşte teama şi tendinţa de a riposta în diferite forme pe care le găsesc de cuviinţă, iar autorităţile nu îi ajută.

"În realitate nu suntem ajutaţi în niciun fel de factorii educaţionali şi decizionali, ba mai mult întâmpinăm mari greutăţi în diferitele ipostaze, cum este cea de faţă, iar în lupta noastră de a-l integra în societate suntem ignoraţi şi chiar supuşi rigorilor legii. Cred că înţelegeţi că nu noi suntem cei care îl învăţăm să riposteze, cum de altfel credem că niciun părinte din lumea aceasta nu îşi învaţă copilul să bată, să fie violent", precizează părinţii elevului.

Ei adaugă că nu sunt singurii care îl cunosc cu adevărat pe băiat, ci şi medici specialişti care recomandă înţelegere şi protecţie din partea colectivului.

În plus, familia mai arată că respectă opţiunea celor trei colegi ai fiului lor care, împreună cu părinţii, au sesizat mass-media, ”minţind şi distorsionând informaţiile”, numai pentru că nu îl mai vor pe fiul lor în liceul respectiv, dar că "ei sunt de fapt cei care l-au jignit, ameninţat şi provocat” pe fiul lor încă din primele zile de şcoală, când acesta nu a avut nicio reacţie violentă, ci dimpotrivă a dorit să fie prieten cu ei.

În continuare, părinţii au lansat şi un apel către autorităţi, profesori şi părinţi pe care îi roagă să adopte o atitudine mai degrabă încurajatoare, stimulativă, decât respingătoare faţă de copilul lor care, în acest fel, va fi determinat să devină mult mai disciplinat la ore şi mai puţin agresiv cu colegii.

"Poziţiile de respingere ale unor profesori, cât şi atitudinea unor elevi de adresare de cuvinte jignitoare şi de intervenţie în timpul orelor pentru o aşa-zisă «corecţie» aplicată de profesori, conducerea liceului, dar şi de către Poliţie, nu fac decât să-l irite şi să-l marginalizeze pe acesta. Totodată, dorim să facem un apel către toţi cei care au declanşat acest război mediatic, fiind negreşit conştienţi de gravitatea faptelor lor şi care sunt părinţi la rândul lor, rugându-i să facă un exerciţiu de imaginaţie, punându-şi pentru o clipă proprii copii în locul copilului nostru şi pe ei în locul părinţilor lui, adică în locul nostru. Pentru cei cărora nu le pasă de suferinţa provocată nouă şi fiului nostru nu cred poate exista înţelegere din partea cuiva", mai arată părinţii elevului.

Mai mulţi elevi de clasa a XI-a de la Liceul "Emil Racoviţă" din Galaţi s-au plâns, luni, că se tem să mai vină la ore din cauza unui coleg care i-ar agresa fizic şi verbal, bunica acestuia susţinând, în schimb, că băiatul, care este monitorizat psihologic şi comportamental de către specialişti, este de fapt victima celorlalţi liceeni.

Elevul a fost transferat la liceul din Galaţi, începutul anului şcolar, de la o unitate de învăţământ din Brăila.

Copiii spuneau că acesta îi agresează fizic şi verbal, îi ameninţă şi le cere bani drept taxă de protecţie, iar, la rândul lor, părinţii elevilor se declarau extrem de îngrijoraţi de această situaţie.

De cealaltă parte, bunica elevului reclamat spunea luni că în tot acest scandal victima este, de fapt, nepotul său, care se trezeşte noaptea din cauza unor coşmaruri ca urmare a comportamentului colegilor săi.

Directorul Liceului "Emil Racoviţă", Delia Humelnicu, a declarat, luni, că situaţia elevului este cunoscută la nivelul conducerii unităţii de învăţământ şi că băiatul acuzat că îşi terorizează colegii este monitorizat de către un asistent social de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă în Educaţie Galaţi, care stă cu el la ore chiar în bancă.

Totodată, reprezentanţii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Galaţi au afirmat că până în prezent, din evaluările făcute, a reieşit că elevul respectiv are cerinţe educaţionale speciale şi recomandările sunt pentru integrarea acestuia în învăţământul de masă.

"În acest caz, ca şi în alte cazuri, este vorba despre un elev cu cerinţe educaţionale speciale, iar aceştia care au certificat de orientare şcolară, cu recomandare de la medicul specialist şi recomandarea comisiei de orientare şcolară, de a fi integraţi în învăţământul de masă, ei sunt integraţi în învăţământul de masă. Avem un plan intervenţional personalizat care va continua integrarea lui, există monitorizare din partea psihologilor. Are un asistent care merge cu el la cursuri. Trebuie integrat şi asta se poate face, dar nu imediat", a afirmat directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Galaţi, Grigore Ionaşcu.

Situaţia de la Liceul "Emil Racoviţă" a intrat şi în atenţia poliţiştilor după ce doi dintre părinţii elevilor au făcut plângeri împotriva elevului reclamat că îşi terorizează colegii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici, în urma plângerilor formulate de către părinţi, în acest caz s-a deschis un dosar pentru loviri şi alte violenţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici