Garda Financiară a dispus închiderea pentru trei luni a cluburilor Bamboo şi Barletto. Asociaţii Clubului Barletto au contestat în instanţă decizia de închidere

Cluburile bucureştene Bamboo şi Barletto (fostul Turabo Society) au fost închise pentru trei luni după un control inopinat al Gărzii Financiare, în noaptea de sâmbătă spre duminică, care a constatat nereguli de ordin fiscal şi a aplicat aplicat amenzi de câteva zeci de mii de lei. Decizia Gărzii Financiare de închidere a Clubului Barletto a fost contestată în momentul controlului, dar şi în instanţă, astfel încât acesta va rămâne deschis, până la finalizarea procesului.

6345 afișări
Imaginea articolului Garda Financiară a dispus închiderea pentru trei luni a cluburilor Bamboo şi Barletto. Asociaţii Clubului Barletto au contestat în instanţă decizia de închidere

Garda Financiară a suspendat activitatea a două cluburi de noapte bucureştene. Bamboo este unul dintre ele (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Garda Financiară a anunţat luni că în urma unui control la trei cluburi din zona Lacul Tei a aplicat amenzi de 32.000 de lei şi a confiscat aproape 50.000 de lei, iar în cazul a două cluburi a dispus suspendarea activităţii.

Comisarii GF ar fi constatat că personalul nu utiliza casele de marcat electronice fiscale şi lipseau înregistrările obligatorii din documentele justificative contabile.

Surse din industria de profil au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba de cluburile Bamboo şi Barletto (fostul Turabo Society), dar au precizat că activitatea ar putea fi reluată mult mai repede dacă proprietarii se adresează justiţiei şi contestă decizia Gărzii Financiare.

Fiscul ar fi constatat nereguli şi la un al treilea club, dar în acel caz s-au aplicat doar amenzi.

Reprezentanţii Gărzii Financiare nu au dorit să comenteze.

Clubul Bamboo este controlat de omul de afaceri italian Giosue Castellano.

Asociaţii Clubului Barletto au contestat în instanţă decizia de închidere, clubul rămâne deschis

Decizia Gărzii Financiare de închidere a Clubului Barletto pentru trei luni a fost contestată în momentul controlului, dar şi în instanţă, astfel încât acesta va rămâne deschis, până la finalizarea procesului, informează, luni, asociaţii clubului.

Asociatii clubului Barletto precizează, într-un comunicat de presă, că în urma controlului de sâmbătă seară s-a decis închiderea clublui, însă decizia a fost contestată.

"În urma unui control al Gărzii financiare, s-a luat decizia închiderii clubului pe o perioadă de trei luni, însă decizia a fost contestată atât în momentul contolului, cât şi prin depunerea unei contestaţii în instanţă, astfel încât măsura nu se va aplica până la finalizarea procesului (conform OG 2/2001 Art. 32 al. 3). Clubul Barletto rămâne deschis", precizează asociaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici