GayFest 2013: Filme, teatru, literatură LGBT şi Marşul Diversităţii pe un traseu nou

GayFest 2013 debutează luni cu inaugurarea unui raft de literatură LGBT la Cărtureşti şi continuă cu filme, teatru şi dezbateri, până sâmbătă, când va avea loc Marşul Diversităţii, pe un traseu nou.

494 afișări
Imaginea articolului GayFest 2013: Filme, teatru, literatură LGBT şi Marşul Diversităţii pe un traseu nou

GayFest 2013: Filme, teatru, literatură LGBT şi Marşul Diversităţii pe un traseu nou (Imagine: George Calin/ Arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanţii Asociaţaiei Accept au anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, deschiderea celei de-a 10-a ediţii a GayFest. Tema GayFest 2013 este solidaritatea, organizatorii făcând un apel şi către alte asociaţii care militează împotriva discriminării, de orice fel, să fie alături de ei, a precizat preşedintele Accept, Iulian Stoian.

Anul acesta, Marşul Diversităţii se va desfăşura sâmbătă, înte orele 17.00 şi 19.00, pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf la Piaţa Victoriei. După ce vor parcurge traseul, participanţii pot rămâne în "zona liberă de discriminare", pe spaţiul verde de lângă Muzeul de Geologie, unde vor putea socializa şi vor fi distribuite materiale informative. De asemenea, sunt invitate să li se alăture orice alte persoane interesate, chiar dacă nu au participat la marş.

GayFest se deschide luni, cu inaugurarea, de la ora 18.00, a unui raft cu literatură LGBT, la Cărtureşti Verona, urmată de o lectură publică susţinută de scriitorul Kevin Sessums din volumul său "Mississippi Sissy", un bestseller internaţional.

Seara continuă cu spectacolul de teatru "Deseori Neobservat", de la ora 20.00, la clubul Legere.

Marţi şi miercuri vor fi organizate dezbateri la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA), miercuri seară fiind programate şi proiecţia unui film documentar, o discuţie despre HIV, comunitatea bărbaţilor gay, bisexuali şi trans şi despre situaţia actuală a acestora în România şi o petrecere, în Club Control.

Tot în cadrul GayFest, Cinema "Elvira Popescu" găzduieşte, joi şi vineri, proiecţia mai multor pelicule, printre care şi, în premieră, "Les Amants Passagers", de Pedro Almodovar.

Programul complet al evenimentelor este disponibil la adresa www.gay-fest.ro.

Din 2004, Asociaţia Accept organizează anual GayFest - o săptămână de evenimente culturale şi de informare adresate publicului larg. Primul Marş al Diversităţii în România a avut loc în 2005 şi, începând de atunci, a devenit evenimentul emblematic al GayFest. În anii trecuţi, marşul s-a desfăşurat pe un traseu cuprins între zona Piaţa Unirii şi Parcul Izvor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici