Gelu Voican Voiculescu, prima reacţie după agresiune: Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu poate să îmi fie teamă astăzi

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu a spus, duminică, după ce a participat la slujba de comemorare a eroilor Revoluţiei, că nu i-a fost teamă acum 30 de ani şi nu îi este frică nici azi, făcând referire la incidentul de sâmbătă când a fost huiduit şi lovit cu o cârjă în cap.

3753 afișări
Imaginea articolului Gelu Voican Voiculescu, prima reacţie după agresiune: Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu poate să îmi fie teamă astăzi

Gelu Voican Voiculescu, prima reacţie după agresiune: Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu poate să îmi fie teamă astăzi

Gelu Voican Voiculescu a participat şi duminică la un eveniment similar, organizat la monumentul Eroilor, de lângă sediul Ministerului de Interne. Voican Voiculescu a fost întrebat de jurnalişti cum comentează evenimentul de sâmbătă şi dacă nu i-a fost teamă să vină la o astfel de manifestare.

„(Evenimentul de sâmbătă este - n. red.) regretabil. (...) Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu poate să îmi fie teamă astăzi”, a spus sursa citată, subliniind că „dosarul Revoluţiei nu s-a judecat”.

Gelu Voican Voiculescu, prezent la monumentul Revoluţiei, la o slujbă de comemorare a eroilor din 1989, la nici o zi după ce a fost lovit în cap

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu este prezent, duminică dimineaţa, la monumentul Revoluţiei, situat lângă sediul Ministerului de Interne, la o slujbă religioasă de comemorare a eroilor căzuţi la evenimentele sângeroase din decembrie 1989.

Prezenţa sa la momentul comemorativ vine în contextul în care, sâmbătă, el a fost prezent în Piaţa Universităţii, la un eveniment similar şi a fost îmbrâncit şi huiduit de mai multe persoane nemulţumite că fostul vicepremier a venit la acea manifestaţie. Un bărbat chiar l-a lovit în cap cu un baston, Gelu Voican Voiculescu părăsind Piaţa Universităţii sângerând.

Bărbatul care a l-a lovit în cap cu o cârjă a fost găsit de oamenii legii şi a fost dus la audieri, Gelu Voican Voiculescu depunând o plângere împotriva individului de 68 de ani.

Conform Poliţiei Capitalei, cercetările sunt efectuate de Secţia 1 Poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial şi material.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluţiei, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluţiei Române, instituţie pe care o conduce. Mai multe organizaţii civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici