Gen. Bradshaw: Măsurile de reasigurare decise de NATO pe flancul estic transmit un mesaj de apărare - FOTO

Măsurile de reasigurare decise de NATO pe flancul estic transmit un mesaj defensiv, de apărare, şi nu sunt ameninţătoare la adresa nimănui, a declarat, marţi, la Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Sir Adrian Bradshaw.

179 afișări
Imaginea articolului Gen. Bradshaw: Măsurile de reasigurare decise de NATO pe flancul estic transmit un mesaj de apărare - FOTO

Gen. Bradshaw: Măsurile de reasigurare decise de NATO pe flancul estic transmit un mesaj de apărare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Măsurile de reasigurare sunt realizate la scară destul de redusă şi transmit un semnal cu privire la faptul că vrem să ne apărăm, demonstrează unitatea alianţei, dar într-o manieră defensivă, aşa că nu cred că ar trebui să pară ameninţătoare pentru nimeni. Iar în ceea ce priveste sistemul antirachetă, e un sistem defensiv, aşa cum am spus de multe ori, să ne apere faţă de proliferarea rachetelor. Este un sistem în întregime defensiv şi în acelaşi timp cu caracter pur de apărare", a afirmat generalul Sir Adrian Bradshaw.

Generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa, şi ministrul apărării naţionale, Mircea Duşă, au participat, marţi, la Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, la Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului internaţional Wind Spring 15.

Eexerciţiul Wind Spring 15, care se desfăşoară între 16 şi 30 aprilie în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian de la Mihail Kogălniceanu (CAAMK), judeţul Constanţa, participă peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, exerciţiul are ca scop antrenarea în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO sau partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene.

În cadrul Wind Spring 15, au loc exerciţii de comandament, trageri de luptă, rezolvarea unor situaţii tactice complexe. Exerciţiul face parte din seria activităţilor de instruire în comun care se desfăşoară atât în ţară, cât şi în afara teritoriului naţional, în cadrul operaţiei "Atlantic Resolve”, pentru demonstrarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, în special în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici