Generali din MApN, înaintaţi în grad, unii dintre ei la trecerea în rezervă

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, o serie de decrete privind înaintarea în grad a numeroşi generali din MApN, unii dintre ei aflaţi în retragere, iar în cazul altora la trecerea în rezervă.

5777 afișări
Imaginea articolului Generali din MApN, înaintaţi în grad, unii dintre ei la trecerea în rezervă

Generali din MApN, înaintaţi în grad, unii dintre ei la trecerea în rezervă (Imagine: Catalina Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a semnat decrete privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele, la trecerea în rezervă, a generalilor-locotenenţi - cu trei stele Fănică Cârnu, Teodor Frunzeti, Dan Ghica-Radu, Valeriu Nicuţ.

În gradul de amiral - cu patru stele, la trecerea în rezervă, a fost înaintat viceamiralul - cu trei stele Aurel Popa.

Înaintaţi în gradul de general-locotenent - cu trei stele, la trecerea în rezervă, au fost generalii-maiori - cu două stele Viorel Angelescu, Virgil Bălăceanu, Avram Cătănici, Maria Lupu, Valentin Petre, Dan Plăviţu, Dumitru Seserman.

În gradul de viceamiral - cu trei stele, la trecerea în rezervă, a fost înaintat contraamiralul - cu două stele Niculae Vâlsan.

Înaintaţi în gradul de general-maior - cu două stele, la trecerea în rezervă, au fost generalii de brigadă - cu o stea Liviu Scrieciu, Ion Cerăceanu, Ion Coşcodaru, Mihai Ciungu, Marian Macri, Gheorghe Motoc, Mihai-Marius Mureşan, Maricel Popa, Mihai-Silviu Popescu, Costel Tătaru, Haralambie Oprea, precum şi a generalii de flotilă aeriană - cu o stea Florian Răpan, Liviu Burhală.

În gradul de contraamiral - cu două stele, la trecerea în rezervă, au fost înaintaţi contraamiralii de flotilă - cu o stea Corneliu Bocai şi Petruş-Dan Popescu.

Preşedintele a semnat şi o serie de decrete prin care sunt trecuţi în rezervă: generalul-maior - cu două stele Nicolaie-Vladimir Dohotariu, general-maior - cu două stele Tudor Munteanu, general-maior - cu două stele Stănuţ-Constantin Tucan, general-maior - cu două stele Virgil Ristea, contraamiral de flotilă - cu o stea, Ion Dumitraşcu, general de brigadă - cu o stea Vasile Hermeneanu, general de brigadă - cu o stea Ioan Mureşan, general de brigadă - cu o stea Gheorghe Simina, general de brigadă - cu o stea Mihai Tofan, general de brigadă - cu o stea Emil Tudosie, general de brigadă - cu o stea Gheorghe-Ion Vătămanu-Coanta, general de brigadă - cu o stea Mircea Vladu, contraamiral de flotilă - cu o stea Sorin Learschi.

De asemenea, şeful statului a semnat decrete privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele, în retragere, a generalilor-locotenenţi - cu trei stele, în retragere, Aurel Niculescu şi Ion Săndulescu. Generalii de brigadă - cu o stea, în retragere, Constantin Cojocaru şi Victor Constanda au fost înaintaţi în gradul de general-maior - cu două stele, în retragere. Contraamiralii de flotilă - cu o stea, în retragere, Aurel-Victor Blidea şi Dumitru Nanu au fost înaintaţi în gradul de contraamirali - cu două stele, în retragere.

A fost acordat gradul de general de brigadă - cu o stea, în retragere, coloneilor, în retragere, Marius Balaban, Ioan Belci, Marcel Chiriacescu, Lică Constantinescu, Vasile Ilieş, Ionel Nemţ, Valentin Silvestru, Alexandru Soare, Dezideriu Zastulka.

Gradul de general de flotilă aeriană - cu o stea, în retragere, le-a fost acordat comandorilor, în retragere, Marin Roşu, Vladimir Buzdugan, Aurel Stan, Gheorghe Zarioiu.

Preşedintele a semnat şi decrete privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele, în retragere, a generalilor-maiori - cu două stele, în retragere, veterani de război, Aristide Cehan, Gheorghe Constantin. În gradul de general-maior - cu două stele, în retragere, au fost înaintaţi generalii de brigadă - cu o stea, în retragere, veterani de război, Constantin Pruteanu, Alexandru Tudora.

Gradul de general de brigadă - cu o stea, în retragere, le-a fost acordat coloneilor, în retragere, veterani de război, Vasile Cîmpeanu, Petre Conţeanu, Teofil Dreptate, Iustin Grecu, Gheorghe Puţinelu, Teodor Rădulescu, Vasile Tuhar.

În gradul de contraamiral - cu două stele a fost înaintat contraamiralul de flotilă - cu o stea, Alexandru Mîrşu.

Acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea s-a realizat în cazul coloneilor Mircea Mîndrescu, Marian Tase, Gheorghe Nistor, Laurenţiu Drăguşin, Nelu Ciobanu, Paul Hurmuz.

Totodată, şeful statului a semnat decrete privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea coloneilor Daniel-Ion Bălaşa, Marius Grecu şi Cristian Popescu din Serviciul de Protecţie şi Pază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici