Geoană: Motivul rămânerii în casa RA-APPS ţine de pregătirea achiziţionării unei case proprietate personală

Senatorul PSD Mircea Geoană precizează că singurul motiv pentru care a continuat să locuiască în casa RA-APPS după încheierea funcţiei de preşedinte al Senatului a fost legat de pregătirea unei soluţii definitive de achiziţionare sau construire a unei locuinţe proprietate personală.

689 afișări
Imaginea articolului Geoană: Motivul rămânerii în casa RA-APPS ţine de pregătirea achiziţionării unei case proprietate personală

Mircea Geoană (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Nu este vorba de niciun privilegiu. Singurul motiv pentru care am continuat să locuiesc în această casă după încheierea funcţiei de preşedinte al Senatului a fost legat de pregătirea unei soluţii definitive de achiziţionare/construire a unei locuinţe proprietate personală. Aşa cum este de notorietate, am încercat să achizitionez o locuinţă în 2009, dar proiectul a eşuat din cauza intrării în faliment a investiţiei respective", menţionează Geoană, pe contul său de Facebook.

El arată că a reluat acest demers şi în viitorul apropiat va rezolva problema unei locuinţe.

"Oricui i-ar conveni să plătească o rata lunară la un credit pentru propria locuinţă decât să contribuie prin chiria plătită la bugetul RA-APPS" subliniază Geoană.

El precizează că nu beneficiază de locuinţă de protocol sau de serviciu şi de niciun alt privilegiu şi că, dimpotrivă, şi în perioada în care a fost preşedinte al Senatului şi ar fi avut dreptul la locuinţă de protocol în regim de gratuitate a continuat să plătească chirie.

"Referitor la informaţiile apărute zilele acestea, doresc să precizez clar că nu beneficiez de locuinţă de protocol sau de serviciu şi de niciun alt privilegiu. Dimpotrivă, chiar şi în perioada decembrie 2008 – noiembrie 2011 cât timp am fost preşedinte al Senatului României şi aveam legal dreptul la locuinţă de protocol în regim de gratuitate, eu am continuat să plătesc chirie", menţionează Geoană.

El arată că, mai mult, contractul său este unul perfect legal şi plăteşte o chirie la preţul pieţei, stabilită în 2007, într-o perioada de boom imobiliar.

Geoană menţionează că apreciază decizia primului-ministru Victor Ponta de a face ordine în acest domeniu şi de a lua o serie de decizii concrete.

"Sunt mulţi cei care beneficiază de locuinţa de protocol fără a avea dreptul, cu chirii modice sau chiar gratuit. Nu este şi nu a fost cazul meu", conchide Geoană.

Guvernul a prezentat lista chiriaşilor RA-APPS, pe care figurează, printre alţii, Mircea Geoană (3.195 euro pentru 8 camere de 246 mp).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici