Germania va decide dacă menţine restricţiile pentru lucrătorii români şi în 2012

Germania urmează să stabilească dacă menţine restricţiile de pe piaţa muncii pentru lucrătorii români şi în 2012, a declarat miercuri ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, la conferinţa "UE şi migraţia".

539 afișări
Imaginea articolului Germania va decide dacă menţine restricţiile pentru lucrătorii români şi în 2012

Germania va decide dacă menţine restricţiile pentru lucrătorii români şi în 2012 (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Andreas von Mettenheim a arătat că aproximativ 15 milioane dintre locuitorii Germaniei sunt consideraţi imigranţi iar 35 la sută dintre aceştia provin din state membre UE.

Autorităţile germane urmează să decidă dacă restricţiile impuse lucrătorilor români pe piaţa muncii din Germania vor fi menţinute sau vor fi ridicate începând din 2012, a declarat ambasadorul Germaniei.

"Avem toţi o problemă demografică, în sensul că avem o populaţie care îmbătrâneşte şi ne confruntăm cu o lipsă a forţei de muncă calificată. Mulţi investitori germani se plâng de acest lucru şi în România", a precizat ambasadorul Germaniei.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale Valentin Mocanu a declarat, în cadrul conferinţei, că dreptul la liberă circulaţie este prevăzut în Constituţia României.

El a adăugat că 11 din 26 de state membre, printre care Austria, Belgia, Franţa, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda sau Spania, aplică restricţii pentru cetăţenii români.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, a declarat pentru MEDIAFAX că în cel mai scurt timp o delegaţie din instituţia pe care o conduce va merge în Germania pentru a discuta despre posibilitatea ridicării restricţiilor impuse lucrătorilor români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici