Gheorghe Nichita, în prima zi de lucru la CJ Iaşi: Nu voi încerca niciodată să semnez documente economice

Fostul primar al Iaşului Gheorghe Nichita, cercetat în două dosare de corupţie şi aflat, luni, în prima zi de lucru în calitate de consilier la Consiliul Judeţean Iaşi, declară că nu va încerca să semneze documente economice. ”Mă voi ocupa doar de consiliere”, a spus Nichita.

731 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Nichita, în prima zi de lucru la CJ Iaşi: Nu voi încerca niciodată să semnez documente economice

Gheorghe Nichita, în prima zi de lucru la CJ Iaşi: Nu voi încerca niciodată să semnez documente economice

Fostul primar al Iaşului este, începând de luni, consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa.

Maricel Popa a declarat că se bazează pe sfaturile fostului primar.

"Începând de astăzi (luni - n.r.) avem un nou angajat la Consiliul Judeţean, consilier la cabinetul propriu, în persoana domnului Nichita. Am considerat că experienţa domnului Nichita va fi benefică pentru proiectele pe care le vom desfăşura în cadrul judeţului. Domnul Nichita nu va gestiona fonduri administrative sau administrative, mă va ajuta să iau decizii sau să văd unele probleme care sunt în cadrul unor departamente. Avem foarte multe proiecte împreună cu Primăria, dumnealui a început acele proiecte, le cunoaşte şi venirea sa este de bun augur", a declarat Maricel Popa.

La rândul său, Gheorghe Nichita a declarat, luni, jurnalişţilor, că pentru el angajarea reprezintă o ocazie de a pune la dispoziţia Consiliului Judeţean şi a administraţiei publice toată experienţa pe care o are în administraţie.

"Ştiu fiecare activitate de serviciu şi de gospodărire din acest judeţ şi din acest oraş şi cred că pot fi util. De la bun început am discutat cu domnul preşedinte Popa, am stabilit clar că nu voi încerca niciodată să semnez documente economice sau proiecte, ci mă voi ocupa doar de consiliere. Atunci când legiuitorul a făcut aceste posturi de consilier pentru demnitarii publici le-a făcut în mod special pentru a beneficia de experienţa unor oameni şi să discute despre problemele sociale şi administrative. PNL are doar o atitudine politică. Orice ar face un om care are o poziţie, tot timpul vor apărea contestatari. PNL este într-un con de umbră atât la Iaşi, cât şi la nivelul întregii ţări", a spus Gheorghe Nichita.

Liderul consilierilor judeţeni PNL, Romeo Vatră, anunţase că va informa Comisia Europeană în privinţa numirii lui Gheorghe Nichita în funcţia de consilier personal al preşedintelui CJ Iaşi, având în vedere faptul că cineva judecat într-un proces implicând fondurile europene este pus să le gestioneze.

Fostul preşedinte al PSD Iaşi şi fost primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, este trimis în judecată în două dosare de corupţie. Procurorii DNA îl acuză într-un dosar că s-ar fi folosit de Poliţia Locală pentru a-şi urmări amanta, iar într-un alt dosar Nichita este acuzat că ar fi luat mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici