Giurgiu: Doi şoferi de autocar au încercat să bage sirieni în ţară mituind un poliţist de frontieră

  • Doi şoferi de autocar au încercat să mituiască un poliţist de frontieră din Giurgiu cu 1.000 de euro
  • În autocar au fost găsiţi doi sirieni fără documente. Unul dintre şoferi a fost prins în flagrant după ce poliţistul a informat Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu.
695 afișări
Imaginea articolului Giurgiu: Doi şoferi de autocar au încercat să bage sirieni în ţară mituind un poliţist de frontieră

Giurgiu: Doi şoferi de autocar au încercat să bage sirieni în ţară mituind un poliţist de frontieră

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de migranţi şi a unui al treilea inculpat, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Dosarul penal a fost constituit după denunţul depus de un poliţist de frontieră la Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu.

Incidentul a avut loc pe 18 august, când, în timp ce verifica un autocar al unei firme de transport persoane care face curse între Grecia şi România, la intrarea în ţară, poliţistul a depistat doi cetăţeni sirieni, ascunşi în compartimentul de odihnă al şoferilor, care intenţionau să intre în mod fraudulos pe teritoriul României.

Anchetatorii au stabilit că cei doi şoferi ai autocarului au oferit cu titlu de mită poliţistului de frontieră suma de 1.000 de euro, pentru a nu dispune măsurile legale de constatare a infracţiunii de trafic de migranţi şi pentru a le permite continuarea călătoriei cetăţenilor sirieni.

Agentul de poliţie a sesizat, însă, fapta, Serviciului Judeţean Anticorupţie Giurgiu.

Echipa operativă, coordonată de procuror, l-a surprins în flagrant pe unul dintre şoferi, în timp ce plătea suma promisă.

Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că în traficul de migranţi era implicat şi un ghid din cadrul societăţii de transport internaţional de persoane, care avea rolul de a-i ascunde pe cei doi cetăţeni sirieni în momentul tranzitării punctelor de trecere a frontierei de pe traseu.

Din cercetări a mai rezultat faptul că cei doi cetăţeni sirieni au fost luaţi din Grecia şi, în schimbul sumei de 1.500 de euro, au călătorit cu autocarul către România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici