Video Gravidele fără posibilităţi financiare sunt grav afectate de perioada de criză

  • Avorturile sunt interzise pe perioada carantinei, în toate spitalele
  • Nicio maternitate de stat nu mai face teste genetice, iar clinicile private au devenit arhipline
  • Lipsa controalelor poate avea consecinţe grave asupra sarcinii
441 afișări

Dacă eşti însărcinată în săptămâna a 10-a şi doreşti să-ti faci prima morfologie de trimestru la stat, cu bilet de trimitere, nu ai nicio şansă. Nicio maternitate în perioada asta nu efectuează ecografii, teste genetice sau alte analize. Doar la privat pe bani, e cu noroc. 

Livia Manta, medic primar de obstetrica ginecologie la Maternitatea Polizu din Bucuresti: Problema mare şi reală se pune la gravidele care nu dispun de fonduri, care nu dispun de atâţia bani, ele totuşi plătesc asigurări, ele ar trebui să beneficieze şi acum nu mai beneficiază, ele pe perioada pandemiei nu pot să mai facă, nici morfologii, nici investigaţii de primul trimestru specifice sau de al doilea trimestru, decât în regim privat, contra cost, şi pentru sume mari, şi asta discriminează gravidele.
 
În dificultate sunt şi femeile care au parte de o sarcina neplanificată. Avorturile au fost interzise peste tot, pe timpul stării de urgenţă. 
 
Livia Manta: S-au întrerupt avorturile la cerere, pe perioada pandemiei, nefiind considerate urgenţă, şi sarcinile cresc, şi probabil vor există suficiente de multe naşteri nedorite peste câteva luni
 
Consecinţele ar putea fi grave pentru multe paciente. 
 
Livia Manta: Avem pe de o parte sarcini nedorite şi pe de altă parte imposibilitatea de a se investiga, deci probabil vom asista la o creştere a numărului de malformaţii şi de complicaţii materno fetale, care este inerent acestei perioade 
 
Sunt situaţii care le dă de gândit românilor care voiau să facă un copil în această perioadă.  Cei mai mulţi preferă să mai aştepte. 
 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici