Gripă AH1N1 la un elev de la Liceul "Traian Vuia"

Toate cele 69 de unităţi de învăţământ din Sectorul 4 vor fi dezinfectate, joi, după ce gripa AH1N1 a fost confirmată, miercuri după-amiază, în cazul unui elev de clasa a X-a de la Liceul "Traian Vuia", Bucureşti.

44 afișări
Imaginea articolului Gripă AH1N1 la un elev de la Liceul "Traian Vuia"

Gripă AH1N1 la un elev de la Liceul "Traian Vuia" (Imagine: Mediafax Foto)

Primăria Sectorului 4 a anunţat, miercuri seară, că elevul s-a prezentat la cabinetul medical din incinta liceului, cu simptome de gripă AH1N1.

În urma consultului, asistenta medicală a decis transportarea imediată a elevului la Institutul "Matei Balş", unde medicii au confirmat infestarea cu virusul gripei noi.

Liceul va fi dezinfectat de urgenţă, echipe ale Primăriei Sectorului 4 urmând să acţioneze încă din cursul nopţii, potrivit sursei citate.

De asemenea, joi, toate cele 69 de unităţi de învăţământ din Sectorul 4 vor fi dezinfectate, "urmând ca fiecare dintre acestea să primească din partea Primăriei câte 200 de măşti de protecţie şi câte 20 l de substanţă dezinfectantă".

Cursurile şcolare au fost suspendate, de miercuri, pentru şapte zile, în 11 şcoli din Bucureşti şi şase judeţe, din cauza gripei AH1N1, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Miercuri, în intervalul orar 9.00 -17.00 au fost confirmate 35 de cazuri de gripă AH1N1, astfel că numărul total de îmbolnăviri pe teritoriul României a ajuns la 707, a mai informat MS.

Cele 35 cazuri confirmate în ultimele ore au fost înregistrate în 13 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici