Gripen va cere Guvernului să prezinte Parlamentului toate ofertele de avioane multirol

Gripen va cere Guvernului, prin intermediul MApN, să trimită toate ofertele de avioane multirol Parlamentului, astfel încât să existe posibilitatea reală de a alege cea mai bună variantă, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Richard Smith, director de marketing pentru România al firmei Gripen.

87 afișări
Imaginea articolului Gripen va cere Guvernului să prezinte Parlamentului toate ofertele de avioane multirol

Gripen va cere Guvernului să prezinte Parlamentului toate ofertele de avioane multirol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din ceea ce am înţeles, nu există o decizie finală, ci este vorba despre o recomandare a CSAT care va fi dezbătută de Parlament. Aş vrea să văd că Parlamentul va analiza toate ofertele de avioane. Vom cere Guvernului, prin intermediul Ministerului Apărării, să trimită toate ofertele Parlamentului, inclusiv pe cea a Gripen", a spus Smith.

În opinia sa, varianta aleasă de CSAT la propunerea MApN nu are potenţial de a crea locuri de muncă, de investiţii sau de stimulare a industriei aeronautice româneşti, oficialul Gripen catalogând aeronavele F-16 drept "junk airplanes" (rable de avioane - n.r.).

Întrebat dacă în opinia sa a fost vorba despre o ilegalitate care a determinat alegerea F-16, Smith a spus că nu este de competenţa sa să ofere un răspuns direct. "Dar pot să repet ceea ce am mai spus. Dacă România vrea să respecte legislaţia europeană, trebuie un proces de achiziţie transparent, o licitaţie", a adăugat el.

"Sunt foarte dezamăgit de acest proces de selecţie şi sper că Parlamentul va decide să vadă toate ofertele", a mai spus Smith.

CSAT a aprobat, marţi, propunerea MApN de achiziţionare a 24 de avioane F16 în uz, documentul urmând să fie trimis Parlamentului spre dezbatere şi decizie.DIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici