Guvernul a decis reducerea numărului de secretari de stat şi de subprefecţi

Guvernul a decis ca numărul secretarilor de stat să fie redus la două posturi, singurele exceptate fiind ministerele de Interne, Externe şi Finanţe, în a căror organigramă vor fi menţinuţi trei secretari de stat, a anunţat premierul Emil Boc, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX.

57 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis reducerea numărului de secretari de stat şi de subprefecţi

Guvernul a decis reducerea numărului de secretari de stat şi de subprefecţi (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Prin decizia Guvernului, numărul total al secretarilor de stat va fi diminuat de la 57 la 32 posturi.

Executivul a mai decis ca numărul de subprefecţi să fie redus de la două posturi la o singură funcţie în fiecare judeţ.

"Numărul de subprefecţi va fi redus cu 50%", a spus Boc, precizând că funcţiile vor fi desfiinţate fără ca persoanele care vor pierde funcţia de subprefect să fie mutate în posturi de inspectori guvernamentali.

Surse oficiale au declarat, în urmă cu trei săptămâni, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul a decis ca numărul secretarilor de stat să fie redus la cel mult două astfel de posturi, singurele exceptate fiind ministerele "mari", precum ministerele de Interne şi Externe, în a căror organigramă vor fi menţinuţi trei secretari de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici