Guvernul a decis să menţină şi anul viitor impozitele ridicate pentru mai multe case şi maşini

Guvernul a decis să menţină regula privind impozitarea suplimentară a proprietarilor de mai multe case şi autoturisme cu o capacitate cilindrică peste 2.000 cmc, astfel încât sistemul să fie aplicat şi anul viitor, după ce Parlamentul a decis ca impozitele majorate să fie valabile doar în acest an.

533 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis să menţină şi anul viitor impozitele ridicate pentru mai multe case şi maşini

Guvernul a decis să menţină şi anul viitor impozitele ridicate pentru mai multe case şi maşini (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Problema acestor impozite suplimentare a fost discutată în şedinţa de joi a Guvernului, stabilindu-se să fie luate măsuri pentru ca acest sistem să fie aplicat în continuare", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

În vara anului trecut, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 centimetri cubi să fie dublat, iar persoanele care deţin în proprietate mai multe clădiri să achite impozite majorate cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire în afara adresei de domiciliu şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara adresei de domiciliu.

Majorarea impozitelor a fost decisă prin ordonanţă de urgenţă.

Ordonanţa a fost aprobată prin lege de Parlament, lege care a fost publicată la finele săptămânii trecute în Monitorul Oficial, dar cu un articol care prevede că aceste impozite vor fi menţinute doar până la 31 decembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici