Guvernul retrage Consiliului Local Braşov (PDL) terenul atribuit de Cabinetul Boc pentru patinoar

Guvernul a decis să retragă Consiliului Local al Municipiului Braşov, condus de primarul PDL George Scripcaru, terenul atribuit anterior de către Guvernul Boc pentru construcţia unui patinoar, motivând că autoritatea locală nu a întreprins nicio măsură de realizare a investiţiei, din moment ce avea această obligaţie.

192 afișări
Imaginea articolului Guvernul retrage Consiliului Local Braşov (PDL) terenul atribuit de Cabinetul Boc pentru patinoar

Guvernul retrage Consiliului Local Braşov (PDL) terenul atribuit de Cabinetul Boc pentru patinoar (Imagine Arhiva: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

"Revenirea de drept" a terenului din administrarea Consiliului Local al Municipiului Braşov în cea a Ministerului Educaţiei a fost decisă în şedinţa de miercuri a Executivului.

Decizia este argumentată de Guvern prin faptul că "nu s-a întreprins nicio măsură de către Consiliul Local Braşov pentru construirea unui patinoar", aşa cum era stipulat în hotărârea de guvern prin care terenul a fost acordat municipalităţii.

În luna februarie a acestui an, Guvernul Boc a avizat trecerea unui teren aparţinând Complexului Sportiv Naţional "Poiana Braşov", administrat de către Ministerul Educaţiei, la Consiliul Local al Municipiului Braşov.

Conform actului normativ aprobat atunci, Consiliul Local avea "obligaţia de a menţine destinaţia imobilului preluat şi de a depune diligenţele pentru dezvoltarea infrastructurii prin realizarea construcţiei "Patinoar artificial" şi a celor necesare funcţionãrii acestuia pentru desfãşurarea competiţiilor sportive.

"Ministerul Educaţiei va verifica şi va controla periodic, prin Autoritatea Naţionalã pentru Sport şi Tineret, modul de folosire al imobilului transmis Consiliului Local al Municipiului Braşov, în conformitate cu destinaţia acestuia. În situaţia în care în urma controlului se constatã cã imobilul transmis nu este folosit în conformitate cu destinaţia acestuia, imobilul respectiv revine de drept în domeniul public al statului", este precizat în acel act normativ. 

Ulterior, în luna martie, următorul Guvern, condus de Mihai Răzvan Ungureanu, a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului de construcţie a unui patinoar artificial la complexul sportiv naţional Poiana Braşov, stabilind că suma investiţiei se va ridica la 34,4 milioane lei, acoperită de la bugetul de stat şi alte surse de finanţare.

Patinoarul artificial, în suprafaţă construită desfăşurată de 5.300 metri pătraţi, este gândit ca o sală polivalentă în care să se poată desfăşura orice sport indoor, cu o capacitate de circa o mie de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici