Guvernul sesizează organele de urmărire penală pentru nereguli în programul "Schi pentru România"

Guvernul a sesizat organele de urmărire penală pentru nereguli identificate la mai multe autorităţi locale în derularea proiectelor din cadrul programului "Schi pentru România", în perioada 2009-2013, coordonat de Ministerul Turismului şi Ministerul Dezvoltării Regionale.

569 afișări
Imaginea articolului Guvernul sesizează organele de urmărire penală pentru nereguli în programul "Schi pentru România"

Guvernul sesizează organele de urmărire penală pentru nereguli în programul "Schi pentru România" (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Neregulile au fost identificate de Corpul de Control la Autoritatea Naţională pentru Turism şi la un eşantion de administraţii locale, respectiv la Consiliul Judeţean Maramureş, Consiliul Judeţean Cluj, consiliile locale din Vulcan, Petroşani, Cavnic, Borşa, Predeal, Borsec şi Azuga.

Inspectorii acuză că au fost alocate fonduri fără clarificarea situaţiei juridice a terenurilor, achziţionate echipamente neîncorporate în obiective, plătite echipamente neidentificate la faţa locului, schimbată destinaţia fondurilor de către unele autorităţi locale, atribuite ilegal contracte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici