Hotelul Sinaia era ocupat aproape în totalitate

Cele aproximativ 400 de locuri ale Hotelului Sinaia, unde duminică după-amiază 40 de turişti români şi străini au fost diagnosticaţi cu virusul AH1N1, erau ocupate aproape în totalitate, iar turiştii care nu erau bolnavi au plecat în baza unor declaraţii pe propria răspundere.

31 afișări
Imaginea articolului Hotelul Sinaia era ocupat aproape în totalitate

Hotelul Sinaia era ocupat aproape în totalitate

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Anton Vintilescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, pe lângă cele peste 260 de persoane care făceau parte din grupul venit la congres, în hotel se mai aflau alte aproximativ 100 de persoane.

Directorul DSP Prahova a spus că acestea au fost lăsate să plece în urma unui triaj, "pe baza unor declaraţii privind simptomele care dau definiţia de boală".

El a preciza că turiştii evacuaţi nu au fost supuşi unui control medical, ci au dat o declaraţie privind starea de sănătate şi eventualele simptome ale bolii şi, în funcţie de această declaraţie, fie au fost lăsaţi să plece, fie au fost îndreptaţi către spitale de boli infecţioase.

Directorul DSP Prahova a adăugat că modul în care s-a acţionat în acest caz respectă întocmai metodologia pentru situaţii de acest gen.

Anton Vintilescu a mai spus că un turist din Bucureşti a refuzat, iniţial, să părăsească hotelul, motivând că are bilete cumpărate, fiind nevoie de două ore pentru ca autorităţile să-l convingă. În cele din urmă, bărbatul a fost de acord să plece din hotel, numai după ce directorul unităţii i-a pus la dispoziţie o maşină şi cazare la un alt hotel, în condiţii similare, în Poiana Braşov.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a spus că este vorba despre o pandemie de gripă AH1N1, ca atare există riscul de contaminare a populaţiei, astfel că "nu ne jucăm de-a pandemia".

În aceste condiţii, dispoziţia Ministerului Sănătăţii de evacuare a tuturor turiştilor din Hotelul Sinaia a fost transmisă autorităţilor din teritoriu, care au acţionat în raport cu această dispoziţie.

În prezent, autorităţile sanitare încearcă să îi identifice pe cei care au intrat în contact cu turiştii infectaţi cu gripă AH1N1.

Hotelul Sinaia din staţiunea Sinaia a fost complet închis, duminică seară, pentru 48 de ore, după ce 40 de turişti, români şi străini, au fost depistaţi cu virusul AH1N1, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici