Igaş despre Schengen: Regula aplicată celorlalte ţări să fie aplicată şi pentru România

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat joi că România nu are dificultăţi privind aderarea la spaţiul Schengen, însă trebuie făcute eforturi pentru a convinge factorii de decizie din ţările membre "să nu schimbe regulile în timpul jocului", iar aceeaşi regulă să fie aplicată pentru toţi.

171 afișări
Imaginea articolului Igaş despre Schengen: Regula aplicată celorlalte ţări să fie aplicată şi pentru România

Igaş despre Schengen: Regula aplicată celorlalte ţări să fie aplicată şi pentru România (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Prezent joi la Leuşeni, în Republica Moldova, ministrul Traian Igaş şi-a exprimat nemulţumirea faţă de schimbarea condiţiilor impuse României cu privire la aderarea la spaţiul Schengen.

"Ceea ce trebuia să facem în raport cu celelalte ţări am făcut. De aici încolo, trebuie să avem discuţii şi întâlniri cu miniştrii din celelalte ţări membre şi să îi convingem că regulile nu trebuie să se schimbe în timpul jocului. Dacă pentru celelalte ţări a fost aplicată o regulă până acum, atunci să fie aplicată şi pentru România", a declarat Traian Igaş.

Ministrul s-a arătat totuşi optimist şi şi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul anului să se ia o decizie în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen.

"Nu pot spune că avem vreo dificultate. România a făcut ce trebuia să facă din punct de vedere al dotării tehnice pe zona de frontieră. Aşteptăm acum să se ia acea decizie politică la Bruxelles. Ştim cu toţii ce se discută şi care sunt în acest moment frământările la nivel european. Noi ne-am dorit să aderăm în 2011 şi, de aceea, eu sper ca până la sfârşitul anului să se ia o decizie în acest sens, chiar dacă s-a amânat puţin tot acest proces", a mai adăugat Igaş.

Ministrul MAI, Traian Igaş, a fost prezent joi la Leuşeni pentru a semna un act de donaţie către Republica Modova a unor autovehicule de teren şi ambarcaţiuni care au aparţinut Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui cu care să fie supravegheată zona de frontieră dintre cele două state vecine.

Parlamentul European a aprobat, în urmă cu o săptămână, rezoluţia care cere Consiliului European să permită aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici