Igaş: Îi recomand lui Fătuloiu să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, la sediul PDL, referitor la afirmaţiile secretarului de stat Dan Fătuloiu că ar fi fost trădat de colegi din minister, că îi recomandă acestuia să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului intern.

37 afișări
Imaginea articolului Igaş: Îi recomand lui Fătuloiu să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului

Igaş: Îi recomand lui Fătuloiu să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ministrul Igaş a răspuns unei întrebări din partea presei, privind afirmaţiile lui Dan Valentin Fătuloiu că ar fi fost "trădat" de "colegii de la Economic" din MAI, cărora le ceruse o hartă a clanurilor mafiote.

"Am auzit ce a declarat Dan Fătuloiu despre trădarea sa. Îi recomand să se abţină de la alte declaraţii, până la finalizarea raportului", a spus Traian Igaş.

Acesta a adăugat că, dacă Fătuloiu are impresia că a fost trădat de colegii din minister, "să spună cine sunt aceştia".

Întrebat dacă s-a gândit la o eventuală demitere a secretarului de stat Dan Fătuloiu, Traian Igaş a spus că, deocamdată, nu doreşte să facă nicio declaraţie privind acest lucru, însă este conştient de interesul prezentat faţă de acest subiect. El a subliniat că, atâta timp cât nu are un raport clar privind situaţia din MAI, nu va lua nicio decizie şi nu va face alte declaraţii, pentru că ar fi ilegal.

Ulterior, întrebat în ce ar fi constat trădarea faţă de Fătuloiu, Igaş a spus că cel chestorul şef trebuie întrebat pe această temă.

Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor urmează să finalizeze, până miercuri, raportul privind situaţia din judeţul Neamţ, unde şeful IPJ Neamţ este bănuit de legături cu clanurile interlope din zonă şi de management defectuos al insituţiei pe care o conduce, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din MAI.

De asemenea, urmează să fie stabilit şi dacă un raport al Departementului Economic din MAI, cerut de secretarul de stat Fătuloiu, s-ar fi scurs din minister, ducând la tentativa de mituire a acestuia.

Numele secretarului de stat în MAI, Dan Fătuloiu, este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie.

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat pe Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost arestat de un judecător al Tribunalului Bucureşti, alături de Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici