Igaş: În octombrie, 5.500 de oameni vor pleca din structurile MAI

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, vineri, că 5.500 de angajaţi din structurile ministerului vor fi disponibilizaţi în luna octombrie, precizând că procesul de reorganizare a MAI "nu se va opri aici".

1054 afișări
Imaginea articolului Igaş: În octombrie, 5.500 de oameni vor pleca din structurile MAI

Igaş: În octombrie, 5.500 de oameni vor pleca din structurile MAI (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Suntem în plin proces de reorganizare şi restructurare. Vor pleca în luna octombrie 5.500 de oameni din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor şi cu siguranţă procesul de reorganizare nu se va opri aici. În momentul de faţă nu discutăm despre alte disponibilizări. Parcurgem un traseu de restructurare, reorganizare şi modernizare al structurilor subordonate ministerului, avem următoarea etapă ceea ce înseamnă modernizarea Poliţiei Române, a Jandarmeriei, modernizarea tuturor structurilor din subordinea ministerului", a declarat, la Constanţa, Traian Igaş.

El a precizat că prin aceste restructurări vor fi afectate toate structurile MAI.

"Regăsim din rândul poliţiştilor, din rândul jandarmilor, din rândul poliţiştilor de frontieră, practic din toate structurile subordonate vor fi persoane care părăsesc Ministerul Administraţiei şi Internelor. Am traversat un proces de evaluare, iar cei care nu au reuşit să treacă acest proces sunt primii care vor pleca din sistem", a explicat Igaş.

El a menţionat că absolvenţii şcolilor din cadrul MAI vor da examen de licenţă în luna decembrie şi vor fi încadraţi începând cu 2012, în funcţie de modul în care posturile vor deveni vacante.

"Absolvenţii din acest an vor da examenul de licenţă în luna decembrie, iar ei vor fi angajaţi începând cu 2012 în funcţie de cum posturile din structurile subordonate vor fi vacantate. Este un lucru foarte important să ştim pe viitor să dimensionăm exact şcolile speciale pe care noi le avem în subordine, mă refer la ofiţeri, subofiţeri pe care noi îi formăm şi să formăm un număr de personal de care ministerul are nevoie şi nu un număr mai mare aşa cum s-a întâmplat în această perioadă", a mai spus ministrul de Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici