Igaş: Mă gândesc la reorganizarea DGIPI, pentru că nu e suficient de eficientă

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat miercuri la Parlament că se gândeşte la reorganizarea DGIPI, care în opinia sa "nu este suficient de eficientă în momentul de faţă".

259 afișări
Imaginea articolului Igaş: Mă gândesc la reorganizarea DGIPI, pentru că nu e suficient de eficientă

Igaş: Mă gândesc la reorganizarea DGIPI, pentru că nu e suficient de eficientă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Igaş a spus că va continua reorganizarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a structurilor din subordine.

El a precizat că scopul său este o reaşezare "pe alte principii şi pe alte coordonate în comparaţie cu ce a fost până acum".

"Categoric vom ajunge şi la restructurarea unor categorii din subordinea ministerului", a spus el.

Întrebat, în contextul acestor declaraţii, ce gânduri are în privinţa DGIPI, Igaş a răspuns: "Categoric că mă gândesc la o reorganizare a acestui serviciu. Nu este suficient de eficient în momentul de faţă şi de aici va începe toată munca".

La rândul lui, preşedintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, Costică Canacheu, s-a pronunţat pe tema reorganizării şi a disponibilizărilor din MAI.

"Încă se lucrează. Ni s-a spus că în următoarele două săptămâni va fi o situaţie apropiată de final în legătură cu reorganizarea. De la aprobarea bugetului, ştiţi că începând cu semestrul al doilea, între 7.000 şi 9.000 de posturi din cadrul MAI vor fi restructurate. Asta nu înseamnă că acest umăr se va suprapune pe numărul persoanelor, pentru că prin decizia luată cu ocazia aprobării bugetului numărul de posturi vacante care erau posibil de finanţat au fost reduse cu 8.000, dar nu au fost disponibilizări, ci acele posturi nu mai pot fi încadrate. Pe de altă parte, anual ies din sistem undeva la 3.000 de persoane, fie la pensie fie în alte situaţii. Aşa că, în mod concret, este de prevăzut că undeva la 4.000-5.000 de posturi vor fi reduse în semestrul al doilea", a spus Canacheu.

Totodată, deputatul PDL a mai spus că ministrul a informat comisia şi în legătură cu reorganizarea secţiilor de poliţie în localităţi.

"Ni s-a spus că vor fi concentrate forţele de poliţie şi jandarmerie în centre care să nu mai ţină de fiecare localitate. În funcţie de statisticile legate de infracţionalitate, în funcţie de numărul populaţiei din zona respectivă, se vor organiza centre întărite, în sensul de sedii. Vor activa împreună poliţişti din mai multe localităţi, asigurându-se astfel personal pentru prezenţa continuă în teren, pentru patrulare şi asigurându-se resurse pentru această patrulare în teren", a explicat Canacheu.

El a adăugat că pe toată durata procesului de reorganizare a ministerului membrii Comisiei de apărare din Cameră vor avea întâlniri săptămânale cu reprezentanţii MAI.

"În fiecare săptămână vom avea întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului aici, la sediul comisiei, sau la sediul diverselor inspectorate. Săptămânal vom avea rapoarte legate de desfăşurarea activităţii, cu activitatea de reorganizare începută de minister pe diferitele categorii de forţe", a spus Canacheu.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici