Igaş: Peste 5.000 de angajaţi ai MAI nu au promovat examenul de evaluare

Peste 5.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor nu au promovat examenele de evaluare pentru stabilirea numărului de cadre disponibilizate în cadrul procesului de reorganizare a instituţiei, a declarat, joi, ministrul Traian Igaş.

1282 afișări
Imaginea articolului Igaş: Peste 5.000 de angajaţi ai MAI nu au promovat examenul de evaluare

Igaş: Peste 5.000 de angajaţi ai MAI nu au promovat examenul de evaluare (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Traian Igaş a spus că aceste concursuri s-au desfăşurat sub supravegherea şi coordonarea şefilor de arme şi că cel mai probabil evaluările se vor încheia la mijlocul lunii septembrie.

Ministrul a spus că au fost scoase la concurs 38.850 de posturi pentru care au fost puse la dispoziţie aproape 47.000 de persoane.

La examene s-au înscris aproape 42.000 de angajaţi, iar 36.069 au promovat probele de concurs. Alţi 5.105 nu au promovat examenul, iar peste 700 nu s-au prezentat. În urma evaluărilor au fost depuse aproape 250 de contestaţii, din care 187 au fost respinse, 30 au fost admise, iar 25 sunt încă analizate.

Ministrul Igaş a subliniat că după încheierea concursurilor la începutul lunii octombrie Ministerul Administraţiei şi Internelor va avea un număr de angajaţi mai mic cu 10.000.

La rândul său, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat că în instituţia pe care o conduce mai sunt scoase la concurs 460 de posturi, iar numărul celor care mai trebuie să fie disponibilizaţi este de 73.

Ministrul Internelor, Traian Igaş, a declarat, în 2 august, la Realitatea TV, că aproximativ 30.000 de oameni din MAI au intrat "pe pile", iar în ultimii 13 ani au fost angajate 63.500 de persoane care nu au pregătire militară, 10.000 dintre aceştia urmând să plece până la sfârşitul lunii septembrie.

Traian Igaş a precizat că jumătate dintre cei peste 63.000 ocupă o funcţie pentru care nu au o pregătire sau experienţă şi au fost angajaţi din aceste "surse externe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici